Miskolc – Művészetek Háza programok

Január 13. 19:00 Barabás Lőrinc Quartet – utána közönség találkozó-, 21:00 Hősök koncert.
A Barabás Lőrinc Quartet pop-os jazz világa izgalmas instrumentális zene, elektronikus fűszerezéssel. Groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazz-rock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt. A zenekar tagjai: Barabás Lőrinc – trombita, elektronika, Cséry Zoltán – billentyűk, Herr Attila – basszusgitár, Nagy Zsolt– dob.
A Hősök alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció, 2001 óta tevékenykednek a honi rap szcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a ”Híróz” zászlaja alatt. Országos turné és fesztiválfellépések jelzik sikerüket.
A zenekar tagjai: Baranyai ’Eckü’ Dániel – rap, Ozsváth ’Mentha’ Gergely – rap, Vörös Janka –vokál, Bodnár Balázs – billentyű, Kolonics Máté – dob, Kéri Kolos – basszusgitár, Szabó Ádám – gitár, vokál, Hóbor Bence – trombita.
A modern jazz és a hiphop találkozása egy izgalmas zenei estét tartogat a közönség számára! A koncertbelépő érvényes aznap az egyetemi Rockwell Klubba is!

Február 1. csütörtök 19:00
HA LENNE MÁS IS… AVAGY A FÉRFI ÉS A NŐ DALBAN, GUBÁS GABI ÉS SZABÓ GYŐZŐ zenés estje az Éjszakai Nesz Zenekar kíséretével. Mi kell a Nőnek? A Férfi… Mi kell a Férfinak? A Nő… Karinthy szavaival élve: „Hogy érthetnék meg egymást, hisz mind a kettő mást akar. „

Közismert slágerek – Abba, Queen, Sting… és még sokan mások- meglepő és fülbemászó átdolgozása latinos stílusokban, nagyszerű idézetekkel fűszerezve,  nemre és korosztályra való tekintett nélkül.

Fellépők: Gubás Gabi – ének; Szabó Győző – ének; Pálfy Zsolt – ének, gitár; Tettamanti Tamás – trombita; Bata István – ének, basszusgitár, szaxofon; Ölvedi Gábor – perka; Badics Márk – dob; Pethő Illés – zongora. Jegyár: 4200 Ft.

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, Szép Kártyát (Szabadidő MKB Bank, Szabadidő K&H Bank, Szabadidő OTP Bank), MKK Ajándékutalványt és bankkártyát elfogadnak a jegyvásárlásnál. Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodájában, Rákóczi u. 2., tel.: 46/508-844, 30/846-3009, az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, a www.muhamiskolc.hu-n, valamint a JEGY.HU-n.

 

Február 02. 19:00 KFT koncert. A három évvel ezelőtti nagysikerű Nemzeti Színházbeli előadás után újra Miskolcon koncertezik a magyar poprock-zenei újhullám emblematikus zenekara. Legismertebb slágerei, mint az Afrika, a Balatoni nyár korosztálytól függetlenül házibulik és dj-partik szinte kihagyhatatlan kedvencei a mai napig, három évtized múltán is ott szerepelnek a különböző toplistákon. A legutóbbi években a Magyar Állami Operaházban, a Művészetek Palotájában vagy a Kolozsvári Magyar Napok nyitóeseményeként adott koncertjeik mutatják, hogy a berobbanásuk óta eltelt harminchét év alatt az együttes megőrizte frissességét, s ha lehet még energikusabbá vált.
Februári miskolci koncertjükön vendégként közreműködik a város közkedvelt énekkara, a Fráter Kórus, Regős Zsolt karnagy vezetésével. A műsorban a legnagyobb slágerek mellett az alkalomra válogatott számokat is játszik a zenekar – Bornai Tibor, Laár András, II. Lengyelfi Miklós, Márton András.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj