HÉ, INDIANA JONES! MEGENGEDEM , HOGY MELLETTEM PARKOLJ (BAMAKO RALLY 2018)

Kirakták a Marokkói rendőrök a Bamako Rally versenyzőit szállásukról, de kezdjük az elején.

A Bamako Rally első afrikai etapját a Sztráda Rádió által követett csapatok sikeresen teljesítették.

Az  EUROBRILL ÉS SERCO EXPLORER TEAM valamint a MILLENIUM FLAKON TEAM a mai napon az Atlasz Hegységnek ugrottak neki, bár útvonaluk nem ugyanaz volt, hisz nem egy kategóriában versenyeznek, azért így sem volt egyszerű dolga egyik csapatnak sem.

Ahogy már megírtuk Észak Afrikában sincs gatyarohasztó hőség, így a hajnali indulás és fagyoskodás már megkeserítette az indulók dolgát.

Kakuk András a EUROBRILL ÉS SERCO EXPLORER TEAM tagja elmondta, hogy a hideg ellenére egy remek, bár kemény napon vannak túl (pl. 24 km 4 óra alatt). Az Atlasz Hegységet megmászva 2500 méter fölé jutottak terepjárójukkal, és megnézték a gyönyörű Todra hasadékot. Bár a csapat hulla fáradtan érkezett a táv végére elégedettek voltak napi teljesítményükkel.

 A Trabanttal induló MILLENIUM FLAKON TEAM ( https://www.trabant-expedico.hu/ ) részéről Vadász Zsolt elmondta, hogy az Atlasz hegységet jól bírta a Trabi , és bár hideg volt és keményen küzdötték át magukat, azért a csapat az idejét nem kímélve a jótékonykodásra is szakított időt.

A hosszú nap után végre megérkeztek a sivatagi bivakba, ahol az éjszakát töltötték volna, de nagy meglepetésükre meglepték őket a marokkói rendőrök és közölték, hogy itt nem maradhatnak, mondván „NEM BIZTONSÁGOS”! Az öröm az ürömben, hogy a rendőrök által kijelölt  szálláshelyük az Atlasz Filmstúdió múzeumában került kialakításra, ahol az Indiana Jones filmeken kívül rengeteg híres filmet készítettek még.

A reggeli ébredés után a csapatok 450 km túrára indulnak Ourzazatéböl  és Tafraoute.

Erről az etapról a holnapi beszámolónkban olvashatnak!

 

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj