TRABANT HOTEL, AVAGY A BANK NYERT (BAMAKO RALLY 2018)

Ahogy a tegnapi cikkünkben beszámoltunk a MILLENIUM FLAKON TEAM nem ért be lapzártáig a szálláshelyükre. Természetesen az éjszaka folyamán befutottak és a napjukról Vadász Zsolt a következőt nyilatkozta.

Megkerestük a Subaru 360-at es tàrsàt és Velük tettük meg a napi tàvot. A terepezès a tùlterhelt Trabival nem egyszerű. A nagyon könnyű Subaru minimàlis cuccot visz, a tàrsa meg a Forester amúgy is 4×4-es. A Trabi többször is felhasalt az Atlasz köveire, mondhatni gyilkoljuk a haspàncèlt. A technikai problémák netovábbja, hogy alapjáraton nincs már olajnyomásunk, tehát pörgetjük a gèpest keményen. Összefoglalva, minden rendben, minden a megszokott. Holnaptòl lecseréljük a vörös köveket a sivatag homokjára.”

És hogy a történet és a cím teljes legyen, íme itt vannak  a következő idézetek kommentár nélkül.

Délelőtt

„Tarfaya lesz a mai kempingünk. Még 450 km van előttünk ,hogy a régi barátainkat Ben`s kempingben viszont láthassuk. Egy Olasz srác üzemelteti marokkói kedvesével. Ezzel el is térünk a hivatalos itinertől. Majd holnap csatlakozunk a mezőnyhöz.”

Este  (Jó röhögést)

„Sok teve volt útközben, csipegették a Trabit, de nem falták fel.

Mi most értük el a kempingünket. Zárt kapuk, síri táj, homokdűnék a kempingen belül.

A bank nyert. Vitt mindent. Tarfayaban szálltunk meg. Trabant hotel.

 

A másik csapat  az EUROBRILL ÉS SERCO EXPLORER TEAM tagja Kakuk András elmondta ,egy nagyon fárasztó napon vannak túl ,ami a Bamako Rallyn mindennapos ,600 km után megérkeztek Nyugat Szaharába ,vagy ahogy a helyi törvényhozók hívják  Déli Tartományba. A csapatok itt tankolnak fel, hisz Marokkón belül itt a legolcsóbb az üzemanyag az adókedvezmények miatt ,éhségüket viszont csak az otthonról hozott lecsó csillapítja,mert a környék nem a gasztronómiájáról híres.

Vízvezeték “szakmailag”

A holnapi napon egy 503 km-es „rövid” (nincs pálya) etap vár a csapatokra Laayoune Dakhla  között.  Kövessen  minket ,hogy követhessék útjukat !

Az 5 csillag az 5 csillag.

 

 

 

 

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj