Kisebb sérülést szenvedett Mogyoró, a Bamako Rally 2018 kutyája

A MILLENIUM FLAKON TEAM csapatához tartozó Mogyoró, a világjáró kutya, a tegnapi napon sérülést szenvedett.

A Trabant-expedició beszámolója szerint ,a tegnapi napon a Trabant hátsó ajtaja megadta magát és leszakadt terepezés közben, a csapat azonnal a „szerviz” irányába indult ,de az autó sérülése miatt nem tudták bekapcsolni Mogyoró speckó biztonsági övét.

Ennek talán Mogyoró örült a legjobban, és nagy örömében beszorult a lába ,mely egy kis sérülést okozott neki. ( a Trabiba nagyobb, de ez mindegy)

A csapat azonnal szakszerű ellátásba részesítette, a hirtelen keletkezett ijedség csak Mogyoróra nem ragadt át ,hisz őt sokkal jobban érdekelte a sivatag állatai ,mint a sérülése.

A Millenium Flakon Team rögtönzött ünnepség keretében a Sivatag Bátor Hőse érdemrenddel tűntették ki Mogyorót ,aki a kitüntetés mellé járó sült csirkének jobban örült ,mint a vele járó „kutya baja plecsninek”

A világjáró kutya a rally eddigi napjain kiválóan teljesített ,csak azt nem érti ,hogy embertársainak ez miért ekkora megterhelés ,hisz neki a szabadságot és a bulit jelenti és imád új barátokat szerezni az afrikai országokban.

A mauritán fővárosban a Trabant-Expedició összefutott Pam-el ,ő az az angol hölgy, aki mindenét hátrahagyva Afrikába költözött ,hogy árvaházat alapítson.

Pam , a 2015-ös Bamako Rally óta nagyon jó barátságban van a Trabantos srácokkal ,így nem csoda ,hogy egy nagy öleléssel üdvözölték egymást.

 A másik csapat a EUROBRILL ÉS SERCO EXPLORER TEAM tagja Kakuk András elmondta,hogy a mai napon átértek Szenegálba ,ahol 32 fokot mutat a hőmérő ,de a La Gazelle sör enyhíti a hőség okozta sokkot.

A tegnapi tragikus baleset miatt a mai etap elmaradt, így a csapatok már a holnapi indulásra koncentrálnak.

 

A tegnap balesetet szenvedett német sofőr (Gottfried Junghanns)  sajnos még mindig nincs túl az életveszélyen, de a mauritán kórházi körülmények miatt a mai napon hazaszállítják Németországba.

A holnapi napon újra verseny etapok következnek ,amiről természetesen beszámolunk oldalunkon.

Sz.sz

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj