HA PÉNTEKEN MEGHALSZ ÉS ELTEMETNEK, AZÉRT SZOMBATON BEJÖSSZ MELÓZNI UGY-E?

Munkaerőhiány, teljes foglalkoztatottság, felzárkózás, de milyen áron?

Milyen áron? Hát nem Gábor Áron- inkább MINDENÁRON!

A dolgozó, ha kell, bejön, ha nem akar, akkor is, hisz a főnöke elvárja tőle, ha nem, hát jöhet a retorzió.

Mikor lesz vége? A multi cégek megtehetik, hisz ők az istenek, a pénzvilág megmondó emberei és, ha valaki szembe megy velük: melós, ország, kontinens, vagy akár az egész világ, ők bekeményítenek és közlik „Jó, majd máshol örülnek a munkahelyeknek!- ágyő”.

Azok a multik, akik saját országukban (ahol öt generációval ezelőtt egy garázsból elindult a vállalkozásuk) otthon ezt nem merik megtenni, de ők itt a császárok, és, ha valaki kritizálni meri kizsákmányoló megnyomorító munkaadói hozzáállásukat, egy vállrándítással megoldják a kérdést.

És sajnos ragadós a minta, vagy csak a verseny, de egyre több kis és középvállalkozásnál ugyan ez a helyzet.  Mit lehet tenni? Talán lépni kellene a kormánynak, vagy inkább lépni kellet volna az eddigi kormányoknak is, hisz annyira divatba jött ez a szó: PREVENCIÓ ! Drága politikusok, ti kik 28. éve a 365 tornyosba tengetitek unalmas életeteket, ismeritek ezeket a szavakat? MELÓS, TÚLÓRA,VASÁRNAP,SZOMBAT,NINCSSZABADSÁG, NINCSTÁPPÉNZ,KIVAGYRÚGVA és még sorolhatnám, de minek?- inkább jöjjön az a levél, amit a mai napon kaptunk. Érdemes elolvasni és te olvasó  gondolkodj el,hogy mit tehetsz és gondolj a napokban lezajlott német sztrájkra.

Ma a „multik” világában talán egy lehetőséged marad, hogy megvédd magad és érdekeid, ha szakszervezeti tag vagy, tudom, hogy ez sem jelent százszázalékos biztonságot, de hidd el nagyon sokat.

De jöjjön a már fent említett levél cenzúra nélkül:

„Megpróbálom rövidre fogni. Azt még tudjátok, hogy felmondtam közel 21 év után és átmentem egy másik, ugyancsak versenyszférában dolgozó céghez. A rózsaszín világ, amit bemutattak másfél nap alatt átváltozott, és akár hiszitek akár nem, amiket ide fogok írni, ez ma létezik, itt, Magyarországon.

A bemutatáskor az volt ,hogy nincs hétvége, és két műszak. (több pénzért).

A lényeg:

Semmi betanulás nem volt, és második napon kiröhögtek, hogy mi az, hogy én nem akarok jönni éjszaka?? hiszen éppen most kéne egy hónapig éjjel jönni, mert figyelni meg irányítani kell a termelést. Aztán jött első hét péntek. Megkérdezték, be tudok-e jönni szombat d.e.-tt? Természetesen…mivel szar idő van, mit csináljak otthon? fűtsek? Még aznap, péntek délután jön a termelés vezető, hogy változott kicsit a hétvége….???…nem szombat d.e.-tt kellene bejönni, hanem vasárnap délután…:))))))) -Köszönöm a bizalmat, meg a tiszteletet, de nem élnék vele, hanem baj.! (Mondtam én) -Ilyen aztán nincs!….-De akkor most lesz! És nem mentem be vasárnap, csak szombat délelőtt.

Második héten ugyanez lejátszódott….akkor csütörtökön kérdezték meg ,hogy szombat, vagy vasárnap? Mondtam holnap megmondom….és pénteken bevittem a felmondásomat. 🙂

amit tapasztaltam:

Van olyan, aki a 31 napos hónapból 35 napot dolgozott…!!!!!!!…nem vicc!!!  minden nap, és voltak 16 órás napjai is. Persze ebben a hónapban közel 300-at keresett.

Van akinek a teljes tavalyi szabadsága bent maradt. Nem engedték kivenni,és  most részletekben fizetik ki 4000 ft./ nap-os áron…:)
Van akit felhívnak táppénz alatt, hogy ha nem jön be ki lesz rúgva…

Van akit baleset ért (munkahelyi) és hogy ne tegyen feljelentést, előléptették……ez a fazon valamikor az én beosztottam volt, egy egyűgyű, MMA harcos, akit nem szabad felharagítani 🙂 Nekem jó cimborám egyénként, de nem bíznék rá túl sokat.

A termelési vezetők is 12-14-16 óráznak, már áprilisban lejár az egész éves túlórájuk…persze mehetnek bármikor…nincs gond.

Próbáltam utolsó nap beszélni velük, hogy ez mire jó??? Nem igazán tudtak elfogadható indokot mondani. Költői kérdésként…- És hogy álltok a szex-el??? Ha otthon már meg sem ismernek??? Erre nem is vártam választ, csak érdekesség képpen kérdeztem.

Szóval kedves Munkatársak, vannak itt még elvarratlan szálak tisztelt kormányunknak. Terelhetünk mi figyelmet másik irányba, amíg a saját népünk így kiszipolyozza saját nemzetét.

Rávilágítottam arra is, hogy ezt a folyamatot egy- és egyetlen módszerrel lehet csinálni, kettős könyvelésnek hívják, amit a törvény elég szigorúan büntet. De ha nekik ez kell….hajrá!!”

És végezetül tudom, hogy kell a pénz  a gyerek egyetemi tanulmányára, az „új” kocsira , a tetőt is fel kellene újítani, nyaralni is jó lenne,és még sorolhatnám, de higgyék el, ha tolókocsiba kerülnek,  ezek már nem is lesznek annyira fontos dolgok.

V.Sz.Sz

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj