SZTRÁJKHULLÁM JÖHET A VASAS SZAKSZERVEZET TERÜLETI EGYSÉGEINÉL

Nincs megegyezés a Vasas Szakszervezet és több munkaadó között,ezért sztrájkra lehet számítani azokon a munkahelyeken, ahol a szakszervezeti tárgyalások kudarcba fulladnak.

 László Zoltán, a Vasas Szakszervezet alelnöke elmondta,hogy három megyében (Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas megye) és a fővárosban kezdődött meg a sztrájkbizottságok megalakítása.

A munkaadókkal a tárgyalásokon nem a bértömeg növekedésének nagyságában nem tudtak megegyezni a felek, hanem az emelés elosztása okozta az ellentétet a Vasas Szakszervezet és a munkaadók között

A munkáltatók a bértömeg növekedésénél magasabb hangsúlyt szeretnének a differenciáltan adható bértömeg tekintetében, amit a szakszervezet elutasít.

A munkáltatóknál a nem felkészült vezetők dönthetnék el, ki kaphat plusz juttatást és ki nem , erre nincs semmilyen kidolgozott pontrendszer vagy bármi kritérium.

A vasas szakszervezet attól tart, hogy a helyi vezetők nem objektívan, hanem szubjektívan mérik fel,hogy ki kap, ki nem plusz juttatást, ezáltal  rombolják a munkamorált ,növelik a munkahelyi feszültséget és nagyban hozzájárulnak a fluktuációhoz.

Jövő héten eldől, mely munkahelyekkel sikerült a megegyezés és hol kell figyelmeztető sztrájkot tartani, hogy a munkaadó érdemi döntést hozzon.

Sz.Sz

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj