Ismét vért adtak az Apollo Tyres munkatársai

Február 20-án az Apollo Tyres harmadik alkalommal szervezett véradást, amelyre ezúttal nem csak a cég munkatársait, de a Gyöngyöshalászon működő gyárban dolgozó partnereiket is meghívták.

Az országos tapasztalatok szerint a véradások szervezésében komoly kihívást jelent, hogy a rendszeres véradók egyre idősebbek, sok helyen háttérbe szorul az, ami évtizedekkel ezelőtt hagyományosan természetes volt. Az Apollo Tyres igyekszik ösztönözni a fiatal munkavállalóit, hogy kiálljanak egy társadalmilag kiemelten fontos ügy mellett. Az idei első váradáson közel 60 dolgozó vett részt, ezzel összesen 150 másik embernek nyújtottak segítséget. Tavaly két alkalommal szerveztek véradást az Apollo gyárban, ekkor a cég dolgozói összesen 330 betegnek segítettek. Az Apollo emellett arra is figyelmet fordít, hogy a munkavállók a kapcsolódó laborvizsgálatok eredményeit zárt borítékban megkaphassák, megismerhessék és ezzel – amellett, hogy 3 emberéletet menthetnek meg – tehetnek a saját egészségük megőrzéséért is.

Az Apollo Tryes az egészségügy más területeit is támogatja, szoros együttműködést alakított ki a gyöngyösi Bugát Pál Kórházzal. Az Apollo dolgozói korábban egy játszószoba kialakításában és felszerelésében segédkeztek, illetve kifestették a diagnosztikai épület folyosóját, a Kórház pedig egésszégügyi szűrővizsgálatokkal támogatta az Apollo munkatársait és hozzátartozóikat.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj