POKOLGÉP 35 éves JUBILEUMI NAGYKONCERT

A Rádió Rock bemutatja: GÉP, GÉP, GÉP, POKOLGÉP!!!

POKOLGÉP 35 éves JUBILEUMI NAGYKONCERT – június 8. péntek, 19.00 óra Papp László Budapest Sportaréna.

Vendégek: OMEN, NAGY FERÓ, PAKSI ENDRE, RUDÁN JOE

Igazi metál ünnep lesz az Aréna színpadán, hiszen a magyar rockzenei élet leghíresebb metálzenekara ünnepli fennállásának 35-ik évfordulóját. A nagyszabású, több, mint háromórás koncert a Pokolgép egész eddigi pályafutását átöleli, és a banda összes formációja fellép. A nézők igazi slágerparádéra számíthatnak. A fergeteges koncerten válogatást hallhatunk az elmúlt 35 év legsikeresebb dalaiból. A koncerten nagyszerű hang és látványtechnikára, és 12 nagyteljesítményű lézer bemutatójára számíthatnak a nézők. A videoanimációt egy Európa-szerte elismert, magyar VJ, és mapping művész csinálja majd.

A színpadon a ’83-89-es formáció: Kukovecz Gábor – ének, gitár, Kalapács József – ének, Nagyfi László – gitár, Pazdera György – basszusgitár , Tarca László – dobok

 Valamint az új Pokolgép: Kukovecz Gábor – gitár, Tóth Attila – ének, Kiss Zalán – gitár, Pintér Csaba – basszusgitár, Kleineisel Márk – dobok.

 A koncertet az OMEN együttes nyitja!

A Pokolgépet a ’80-as évek elején alapította Kukovecz Gábor, Paksi Endre és Varga „Pepe” Tibor. Az 1983-a „Ki mit tudon” a zsűri mindig kiszavazta őket, de a közönségszavazatokkal végül a döntőig jutottak, ahol a „Jel” című számuk előadásával a második helyezést érték el.

Rövidesen Paksi helyére Pazdera György érkezett, majd 1984-ben Nagyfi László lett a csapat tagja. Többször léptek fel az Omega, a P.Mobil és a P.Box koncertjein, majd 1984 őszén a Motörhead elő zenekaraként. Ez a koncert meghozta nekik az elismertséget.

1986-ban „Totális metál” címmel kiadták az első magyar heavy metál albumot, amelyből több mint 80.000 példány fogyott el, a következőből, a „Pokoli színjátékból” pedig 90.000 kelt el. ’85-ben Tarcza László érkezésével kialakult a klasszikus felállás, amely 1989-ig működött. ’89-ben egy telt házas Olimpiai Csarnokbeli koncert után változások kezdődtek a bandában. Jött Rudán Joe, Kun Péter, Jung Norbert, végül a 1995 szeptember 2-ai nagy koncertjükkel búcsúztak a közönségüktől.

  1. május 8-án, a „Metál Fesztiválon” tért vissza a zenekar, a későbbiekben Pintér „Pinyő” Csaba, Láris „Csiga” László, Nagy Dávid, Tóth Attila, Z. Kiss Zalán, Veress Márton lettek a tagok. A Pokolgép mindvégig megőrizte előkelő helyét a magyar metál zene élmezőnyében. 2003. október 4.-én, majd 2014. június 7-én egy-egy koncertre összeállt a régi, klasszikus banda. Most, 2018. június 8-án újra együtt lesz az egykori  legendás csapat

A több, mint háromórás koncerten fellép a régi banda, játszik minden zenész, aki megfordult a csapatban az elmúlt évtizedekben, és a mai Pokolgép együttes is, hogy közösen ünnepeljék a 35. évfordulót.

Jegyek kaphatók minden ismert jegyirodában, az Interticket (www.jegy.hu), az Eventim (www.eventim.hu) hálózatában, és a helyszínen.

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj