Az LG a Passenger Terminal Expo 2018 kiállításon mutatta be új kereskedelmi kijelzőit

A közlekedési ágazat számára kínálnak innovatív megoldásokat az LG átlátszó OLED és LED kijelzői

Az LG Electronics (LG) a közlekedési ágazat jól ismert partnereként Stockholmban, a 2018-as Passenger Terminal Expo (PTE) kiállításon mutatta be futurisztikus kereskedelmi kijelzőit. A látványos kijelzők, köztük a reptéri utastájékoztatási feladatokat ellátó rendszerek (Flight Information Display Systems – FIDS), az Ultra Stretch, azaz nyújtott képernyők és az OLED termékek kristálytiszta képet nyújtanak, így bármilyen környezeti feltétel és betekintési szög mellett tisztán látszanak az információk.

 Az LG standjának legszembetűnőbb darabja a 360 fokban elhelyezett kijelzőkből álló, 55 colos OLED-henger volt, amely valódi kortárs művészeti alkotásként minden utas figyelmét könnyen felkelti. Elegáns formájával ez az eszköz ideális választás a reptérüzemeltetők és az üzletek számára, amelyek a repülőterek nyüzsgése közepette is szeretnék magukra vonni az utasok figyelmét. A hajlított, személyre szabható kijelzők sokoldalúan felhasználható dizájnelemek az utasok által látogatott terekben, így ideálisak lehetnek számos hirdetési célra, például a prémium termékek reklámozására.

Érkezési és indulási információk

A PTE 2018 kiállításon szintén nagy feltűnést keltettek az LG FIDS rendszerei, melyek valós idejű érkezési és indulási információkat szolgáltatnak a reptereken, napi 24 órában. Ezek a kijelzők mind IPS (In Plan Switching) képernyőtechnológiát kaptak, amely tiszta színeket garantál bármilyen vertikális vagy horizontális betekintési szögből. Ez azt jelenti, hogy az utasok mindig, a terminál bármely pontjáról tisztán láthatják az információkat.

A tükröződésmentes kijelzőkkel nem okozhat gondot sem a nappali természetes, sem pedig az éjszakai mesterséges megvilágítás. Az LG termékei további védelmi megoldásokat is kaptak az ártalmas külső hatások, például a napsugárzás, a por és a pára ellen. Az LG FIDS kijelzői beépített OPS (Open Pluggable Specification) funkciót kaptak, így elég egyetlen elektromos csatlakozás, ami egyszerre látja el árammal a kijelzőt és az OPS-készletet.

Az LG a PTE standon két videofalat állított ki: egy alacsony tükröződésű FIDS-t és egy nagy fényerejű megjelenítőt. A videofalak ideálisak a nagyméretű közösségi terekhez, például a reptéri terminálokhoz, ahol kulcsfontosságú, hogy a helyes információk gyorsan és hatékonyan jussanak el az utasokhoz, hogy ők rögtön megtalálják, merre kell menniük. A FIDS videofal az LG webOS System-on-Chip (SoC) okostelevíziós platformját kapta meg, közvetlenül a kijelzőkbe integrálva. Ez a megoldás nemcsak a használat során felmerülő hosszú távú költségeket, de a hibalehetőségeket is csökkenti, ráadásul így nincs szükség külső lejátszóra és felesleges kábelekre.

Figyelemfelkeltő innovációk

Az OLED technológia piacvezető vállalataként az LG üvegbe épített OLED kijelzőket is bemutatott a kiállításon, melyek tökéletesen felhívják magukra a sorban álló vagy a boltok között böngésző utasok figyelmét. Az OLED technológia a magas kontrasztarányairól híres, mellyel a képek minden betekintési szögből tökéletesen pontosan jelennek meg. Mivel e készülékek esetében nincs szükség külön háttérvilágításra, a kijelzők könnyűek, vékonyak és egyszerűen testreszabhatók.

Az LG legújabb fejlesztése a kereskedelmi OLED kijelzők terén az átlátszó OLED, amely ideális választás lehet például a légiforgalmi irányítótermekben, ahol a lehető legjobb kijelzőre van szükség a légiforgalom folyamatos figyelésére. Az LG átlátszó OLED kijelzője lehetőséget ad arra, hogy az operátori munka még hatékonyabb legyen. Bekapcsolt állapotban az átlátszó kijelző külső eszköz használata nélkül jeleníti meg a kiterjesztett valóságot. Akár van tartalom a kijelzőn, akár nincs, a légiforgalmi irányítótermekben dolgozók könnyedén, zavaró tényezők nélkül láthatják, mi történik a kifutókon.

„Rendkívül büszkék vagyunk a B2B kijelzők terén elért piacvezető pozíciónkra, de még büszkébbek vagyunk arra, hogy mindig képesek vagyunk kreatív megoldásokat kínálni ügyfeleink számára a közlekedési ágazatban” – mondta Dongpil Kim, a LG tengerentúli kereskedelemért és marketingért felelős alelnöke.

A stockholmi kiállításon az LG további kereskedelmi kijelzőtípusokat is bemutat, többek között a LED, Ultra Strech és Transparent Colour LED Film megjelenítőket, melyek mind könnyedén magukra vonják az utasok figyelmét.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj