MI EZ, HA NEM A FUTBALL ÜNNEPE ! PÉLDÁT VEHETNÉTEK SRÁCOK!

A DVTK-FTC játszotta a mai napon a Magyar Kupa döntőt (DVTK-FTC 1-3)

A Ferencváros negyedszerre, a Diósgyőr először készülhetett a nagy megmérettetésre a Hidegkúti Stadionban rendezett döntőre.

Az MLSZ ingyenesessé tette a látogatók számára a mérkőzés megtekintését, amit a szurkolók örömmel vettek, bár a két szurkoló tábor bármennyit megadott volna, hogy részt vehessen a női foci magyar ünnepén.

A csapatok kezdés után nem a tapogatózással indították a mérkőzést, inkább futballisták módjára egymásnak estek, és amit sokszor nem láthatunk a férfi meccseken, itt a hajtás mellett kirajzolódott a taktika és az akarás.

A mérkőzésen a Ferencváros szerezte meg a vezetést, de a diósgyőri lányok egyenlíteni tudtak a Ferencváros újabb vezető gólja után, egy lapra feltéve mindent támadtak, amit a Fradis lányok kihasználva egy kontrából újabb gólt szereztek, ezzel eldöntve a kupa sorsát.

Aki azt gondolja a 1-3-as eredmény tükrében megállt a meccs és a szurkolók már a hazaútra gondoltak, azok tévednek, hisz a 90 perc elteltével és a hosszabbításban is úgy játszottak a lányok, mintha az első percben járnánk. És hogy miért a foci ünnepe volt a mai nap? Mert volt hajtás, foci alázat és tisztelet a játékosok részéről  egymás, és a szurkolók iránt is egyaránt.

A lefújás után a diósgyőri lányok átvették az ezüstérmet, aminek a csillogása lehet, hogy ma még nem annyira kedves számukra, de az idő múlásával megszépül, a ferencvárosi lányok egy nagy csata végeztével pedig magasba emelhették a Magyar kupát, ami meghozta munkájuk gyümölcsét.

És miért a foci ünnepe?- mondhatnánk, hogy a ferencvárosi szurkolók joggal ünnepelték legjobbjaikat a meccs után, de a diósgyőri lányoknak sem kellett szomorúan lekullogni a pályáról, hisz a 180 kilométert (néha több) utazó diósgyőri szurkolók vastapssal köszönték meg a játékosoknak a teljesítményüket.

És mi a konklúzió? Nézzék meg az ismétlést és gondolkodjanak el, hogy a foci tényleg csak férfi sport?

 

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj