Korál 40 – Aréna – május 5.

Amikor vége az utolsó dalnak is címmel ad jubileumi koncertet a 40 éves Korál együttes. A Korál arénakoncert 2018. május 5-én Budapesten a Papp László Sportarénában kerül megrendezésre. A Balázs Fecó énekes, billentyűs, zeneszerző által vezetett csapat két éve állt utoljára színpadon.

Sikerült olyan programot összeállítani a koncertre, hogy minden elhangzik, ami lényeges volt az elmúlt négy évtizedben” – mondta Balázs Fecó az M1 műsorában. A koncerten a zenekar tagjai mellett közreműködik Fekete-Kovács Kornél (trombita), Elek István (szaxofon), a billentyűs Herrer Pál, aki annak idején a Korál állandó turnézenésze volt, a Virtuózok Kamarazenekar és lesznek meglepetések is.

Balázs Fecó a hatvanas évek végétől a Neotonban, majd a hetvenes évek elején a Taurusban zenélt. Korál néven 1978-tól kezdett zenélni, a Radics -féle Taurus dalaira alapozva – melyben szerző és billentyűs is volt-, eleinte Vikidál Gyulával képzelte el a zenekart, demóanyag is készült az énekessel, de később a klasszikus négyes az alábbiak szerint alakult: a korábban a Beatricében játszott Fischer László gitáros, Scholler Zsolt basszusgitáros (őt később Fekete Tibor váltotta) és Dorozsmai Péter dobos. A stílusuk hard rockot, lírai dalokkal vegyítette. A zenekar első lemeze a ma már hihetetlennek tűnő csaknem 250 ezer példányban kelt el. A dalok szövegeit Horváth Attila írta, a Balázs-Horváth szerzőpároshoz olyan slágerek fűződnek, mint a Maradj velem, az Anyám, vigasztalj engem, a Kergesd el a felhőt a házamról, a Kölykök a hátsó udvarból vagy a Homok a szélben.

A csapat négy remek lemez (I. – 1980, A túlsó part – 1982, Az óceán – 1984, Korál IV. – 1986) után 1986-ban leállt. Balázs Fecó sikeres szólókarrierbe kezdett, majd a Korál 1997-ben újra összeállt és fellépett a Kisstadionban. A zenekar 2006-ban egy zömmel új dalokat tartalmazó lemezt is kiadott Ne állj meg soha címmel.

A koncerten Scholler Zsolt basszusgitáros is játszik, aki külföldről tér haza, de lesznek egyéb meglepetések is!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/507628572925256/?active_tab=discussion

Részletek és jegyek itt:https://kulturaonline.hu/koral_koncert_2018ban_az_arenaban_a_40_eves_jubileum_alkalmabol_jegyek_itt_7249

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj