Gerbeaud 160 – Hagyomány és innováció

dav

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre született az egyedi cacao barry or noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült “Gerbeaud 160 torta”, táblás csokoládé és bonbon, amit a Gourmet fesztiválon mutattak be.

“Feladatunknak tekintjük, hogy az ínyencségekre fogékony közönséget megismertessük az új ízekkel, textúrákkal és segítsük felfedezni a minőségi termékeket” – mondta Pintér Katalin, a cég társ-ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy 2010-ben mutatták be a Gerbeaud fiatalos és letisztult arculatát, új süteménykollekciójukat, melynek jeles képviselői mind a mai napig a Royal csokoládé vagy a Sósmogyoró-barack.

„A Gerbeaud cukrászda életében mindig is fontos volt a család szerepe” – meséli Niszkács Anna, társ-ügyvezető, aki édesanyjával, Pintér Katalinnal közösen vezeti a családi vállalkozást, amihez a Gerbeaud mellett a nemrég második Michelin-csillaggal is elismert Onyx étterem és a budai  Émile étterem is tartozik. A család férfi tagjai, az apa, Niszkács Miklós és fia, Attila szintén tulajdonosai a vállalkozásnak.

„Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból és kézműves jelleggel dolgozunk és törekszünk arra, hogy a gazdag múlttal rendelkező magyar cukrászat ízeit és termékeit újjáélesszük és modern formába öntsük, a mai ízlésnek és alapanyagoknak megfelelően” – tette hozzá.

Az alapítás 160. jubileumára a koronát azonban a “Gerbeaud 160 torta” teszi fel, amit kizárólag a Gerbeaudnak készült csokoládéból készítettek.

2018-ban László Tamás, kreatív cukrászvezető megalkotta a 21. századi konyakmeggydesszertet. Egy kakaós keksz alapú, házi konyakmeggy darabokkal dúsított Valrhona étcsokoládé mousse golyót, közepében konyakos briós tésztával, fényes meggybevonóval és konyakmeggy lével, mely egy pipettából adagolható a desszert belsejébe. Ezt először a Gourmet Fesztiválon lehet megkóstolni, a Gerbeaudban pedig június 14-től.

Gerbeaud 160. kártya

A 160. jubileumi év alkalmából a neves magyar cukrászda együtt kívánja ünnepelni születésnapját visszajáró vendégeivel, ezzel örömet szerezve, széles vendégköre számára. A közös ünneplés lehetőségét megteremtve, idén májusban kiadják a „Gerbeaud 160. kártyát”, melyet a patinás cukrászdában adnak majd azon kedves vendégeiknek, akik, osztozva a nagy múltú magyar cukrászda ünnepében, élni kívánnak a kártya biztosította 20%-os vásárlói kedvezménnyel.

50% kedvezmény – elvitelre

Továbbra is lehetőség a minőségi desszertek, sütemények rajongóinak, hogy féláron jussanak a Gerbeaud-féle finomságokhoz: a sütemények 50%-os kedvezménnyel vihetők el és válhatnak egy-egy otthoni ünneplés emblematikus, emlékezetes elemévé.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj