Számadó Máté – A technika ezúttal máshogy gondolta

Számadó Máté az OB előtti motoros nyílt napon futott jó időeredmény után bizakodva, az összetett pontverseny harmadik helyéről várta a szombati megmérettetést.

A több kategória és a sok résztvevő miatt a pályán egész nap nagy volt a forgalom, az első időmérő alatt összesen négy kört tudott menni, nem volt tiszta köre és meg is szakították az etapot piros zászlóval. A második mért edzésen, már valamivel többet, hat kört tudott teljesíteni, de a pauza és tiszta kör hiánya miatt a hét eleji kimagasló idejét nem tudta megközelíteni. Azonban ennek ellenére is megszerezte a pole pozíciót, magabiztos, egy másodperces előnnyel.

Jól alakult a hungaroringi forduló, egészen a verseny kezdetéig: a rajtot remekül elkapta Máté, azonban az olajfedél alja megrepedt, a kifolyt kenőanyag pedig ráfojt a gumira, ami kicsúszáshoz vezetett. Semmi előzetes jel nem utalt a bekövetkezett hibára, ez tipikus anyagfáradás volt, ami bárhol, bármikor bekövetkezhet.

Az eset után természetesen rögtön megvizsgálták a fiatal motorost, Számadó Máté jól van, csupán az ujja rándult meg, de úgy néz ki, emiatt elúszott a bajnokság, ugyanis a több, mint egy fordulónyi hátrányt nem lehet az utolsó hétvégén behozni.

Ez komoly dilemma elé állítja a csapatot, mert az Országos Bajnokság és az Alpok Adria következő fordulói ütik egymást: „Nem tudjuk még, hogy melyik helyszínen áll majd rajthoz Máté, az elsődleges szempont az lesz, hogy hol tud legtöbbet fejlődni. Ezt az edzőjével még megvitatjuk.” – nyilatkozta Számadó József, Máté édesapja.

Szabó János, Máté edzője így értékelte a fordulót:

„Nagyon fontos, hogy nem a gyerek hibázott. Kitűnő időket futott már a hét eleji edzésen is, és valószínűleg tudott volna még tovább gyorsulni. A versenyen a rajt nagyon jól sikerült, azonban egy technikai hiba miatt az egyes kanyarban – szerencsére egy viszonylag lassú helyen – elesett, ráadásul a motorjának is nekicsapódtak. Ez is a sport része, a lényeg, hogy Máté jól van – megyünk tovább előre.” – zárta gondolatait a szakember.

 

Fotók: Háfra Zsolt

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj