Gender Team – Bajnoki cím és győzelem a zárófordulón!

Egy kvalifikációval és két versennyel az év egyik legintenzívebb napját teljesítette ma a formaautós mezőny a Hungaroringen. A Gender Racing Team egy bajnoki címmel a zsákban, nagy kedvvel indult a csatába, és úgy is fejezte be az országos bajnokságot.

Az első futamon a biztos bajnoki címe ellenére Hefler Róbert újabb sikert könyvelhetett el, de igyekezett az összetett második helyre hajtó csapattársát is segíteni. Stern Roland egy közepes rajt után végig nagy harcban volt, végül egy hajszállal lecsúszott a második helyről, ám sikerült ismét faragnia a hátrányából. A Renault kupa második és harmadik helyének sorsa így az utolsó futamon dőlt el.

Az első versenyen a magyar abszolút értékelésben Rónai Tamás kőkeményen feszegette autójának határait, és sokáig lépést tudott tartani az erősebb géposztályt képviselő legfőbb riválisával. A vasárnapi nyitófutam utolsó köreiben azonban „elfogytak” az abroncsok, ezért az etapot követő kvalifikáció miatt és a technikát kímélendő kicsit visszább vett.

A nap második felében jöhetett a már említett időmérő edzés, amely különös fontossággal bírt, hiszen a duplapontos zárófutam rajtsorrendjéről volt hivatott dönteni. A képlet az előző naphoz hasonlóan alakult: Hefler Róbert kategória pole-t autózott, míg Stern Roland a harmadik helyre hozta be a gépet. A versenyen – nem meglepő módon – Hefler Róbert besöpörte az elsőséget, Renault kategória bajnoki címmel és futamgyőzelemmel zárta első formaautós szezonját.

Stern Roland előtt csupán egyetlen cél lebegett, ledolgozni a két pontra olvadt hátrányát. Roland remek rajtot vett, és taktikus versenyzés után a negyedik helyre ért be, ez pedig azt jelenti, hogy a pontegyenlőség ellenére is a Gender Racing Team pilótájáé lett az év végi ezüst.

Rónai Tamás a második pozícióba kvalifikálta magát, az esztendő végső összecsapásán Tamás egy remek start után kemény köröket és remek versenytempót diktált, sokáig üldözte legfőbb ellenfelét, majd a pálya hátsó traktusában beszúrt, és egy klasszikus rövid féktávos előzéssel lélekemelő győzelmet aratott – az év végi összetettben pedig a második helyen végzett.

Összességében szuper évet zárt a Gender Racing Team, hiszen kinevelt egy fiatal bajnokot, másik két pilótája pedig magyar abszolút és Renault kategória második szerepléssel hálálta meg a bizalmat. Erre mondják, soha rosszabbat!

 

Fotó: Ott András

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj