VILÁGVÉGE HANGULAT, FOSZTOGATÁS ÉS GYÚJTOGATÁS ÍRORSZÁGBAN (TÖBB VIDEÓVAL)

Írország bezárta a kapuit miután szerdán már több járatot töröltek a dublini reptéren és csütörtökre végképp megbénult a légi közlekedés. A reptér teljesen kiürült és az egyik  fapados légitársaság a Ryanair még a reptéri pultját is hátrahagyta és mivel telefonon elérhetetlenek, az utasai információk hiányában egy ideig vártak a reptéren, majd, ha volt rá módjuk, hazamennek

A talán még Írországban sosem látott időjárás miatt nem csak a légi, hanem a közúti közlekedés is akadozik.

A helyiek, akik nincsenek hozzászokva ehhez, már a világvégét jósolják, emiatt óriási felvásárlási lázba kezdtek, aminek következményeként a boltok polcai lassan ki is ürülnek.  Az ellátási problémák és a hisztéria erősödése arra sarkalta a helyi hatóságokat, hogy a kenyér szállítmányt is rendőrségi biztosítással szállítsák.

És ahogy a világban ilyen esetekben szokott, elindult a fosztogatás is. Fiatal huligánok boltról boltra járva fosztogatják a még megmaradt árukészletet, sőt egy hazánkban is népszerű élelmiszer lánc egyik üzletét egy markolóval rombolták le, hogy megszerezzék a benne lévő széfet.

A hírek szerint a kormány már bevetette a rendőrség mellett a honvédséget is, akik nem csak a megközelíthetetlen települések elérésében segítenek, de a rend fenntartásában is közreműködnek, sőt az sincs kizárva, hogy éjszakai órákra bevezetik a kijárási tilalmat. T.Ferenc helyi tudósítónk, ahogy további információkat tud meg, azonnal jelentkezik, hogy megoszthassuk olvasóinkkal a fejleményeket.

Válaszolj