Forgalomgyorsító demonstráció Veszprémben

2018. április 25-én 14:00 és 14:30 között Veszprémben a Házgyári út és a Henger utca kereszteződésében ismét demonstrálnak a helyi Vasasok.

 

 

Már 2016 júliusában követelték a városi döntéshozóktól, hogy az észak-nyugati ipari park közlekedésével kezdjenek valamit. A meghirdetett aláírásgyűjtés nyomására hamarosan terveket jelentett be az önkormányzat, de fejlesztéseket azóta csak az ipari társaságok valósítottak meg.

 

2017-ben sorra dőltek a melegrekordok, és a beduguló kereszteződésekben rostokoló felhevült, levegőtlen buszokban tucatszám lettek rosszul a környékbeli cégek dolgozói.

Ismét egy meleg nyár közeleg, ezért a Vasasok újfent ráirányítják a figyelmet a problémára. Javaslatuk szerint: ha a terheltebb időszakban elérhető lenne ideiglenes jelleggel rendőri vagy polgárőri forgalomirányítás, akkor a rosszulléteket meg lehetne előzni.

A demonstráció lényege, hogy a rendezvény biztosítása miatti rendőri jelenlét és a velük megjelenő forgalomirányítás fel fogja gyorsítani a kereszteződés forgalmát, ezért a szükséges szemaforok kiépítéséig emberi forgalomirányítás megszervezését kérik!

 

Lámpás forgalomirányítás kiépítése és zebra felfestése pedig az út két oldalán elhelyezkedő buszmegállók miatt is indokolt lenne, illetve egy kanyarodósáv kialakítása is nagy mértékben javítana a helyzeten. Ez nem olyan mértékű beruházás, amit a város és a jól prosperáló vállalatok ne engedhetnének meg magukat a több ezer helyben dolgozó munkavállaló biztonsága érdekében.

Vasas Szakszervezeti Szövetség

1 Trackback / Pingback

  1. Szakszervezeti siker Veszprémben – Sztráda Rádió Hírek

Válaszolj

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*