A SZURKOLÓK MEGINT ÉLETET MENTETTEK !

A Szurkolók az állatkínzás ellen csapata csütörtök este kapta a telefont, hogy Abony egyik méltán híres környékén egy staff pit bull keverék kutya áldatlan állapotok között tengeti életét.

 

A fiúk azonnal útra keltek és ehhez segítséget kértek követőiktől is, ennek köszönhetően végül öt autóval indultak a helyszín irányába.

Mielőtt Abonyba értek volna rutinosan Cegléden felvettek egy állatorvost és egy állatgondozót, hisz már ismerősen hangozhat nekik a mondat,hogy „nincs ennek a kutyának semmi baja”.

Hogy –hogy nem, a szurkolókat már várta a komplett abonyi rendőrség, na nem kell pajzsos TEK-es figurákra gondolni, hisz csak ketten voltak, mert ennyi az abonyi szolgálatban lévő rendőr létszám csütörtök este.

A rendőrök rendkívül segítőkészek és együttműködők voltak, bár megkérték a szurkolókat, hogy ne felvonuljanak, csak egy autóval menjenek be a „sorra” a kutyáért, így a csapat egy része elindult a Jósika utcába.

A helyszínhez érve sajnos konstatálniuk kellett, hogy amit a telefonáló állított mind igaz, a kutya kikötve a semmi közepén hóban, fagyban ; arról- hogy víz és élelem, ne is beszéljünk.

A kutya amikor meglátta a csapatot a szeme csillogásából kivehető volt: MEGMENEKÜLTEM.

Kisebb munka volt a kutyát megszabadítani láncaitól, de végül sikerült, amit a kutya farok csóválással és ugrálással hálált meg.

A megmentett kutya átmenetileg az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Ceglédhez telephelyére került, ahol várja új gazdiját.

A szurkolók megtették a rendőrségi feljelentést és szeretnék elérni, hogy a család, akik eddig  a kutya „gazdájának” vallották magukat végleg eltiltást kapjon az állattartás területén.

A szurkolók köszönetet mondanak az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Ceglédhez , a Segítő kezek az Állatokért és a People for Animals csapatának, hogy közös erővel sikerült egy újabb életet megmenteni.

BÖRTÖNT AZ ÁLLATKÍNZÓKNAK!

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj