Gyöngyöshalászon gyártják az Apollo legújabb nyári gumiabroncsát

Az Apollo forgalomba hoz egy teljesen új nyári gumiabroncsot, Apollo Aspire XP néven. A felépítés és az anyagtechnológiák legújabb fejlesztéseire alapozva az Aspire XP a kiemelkedő szintű vezetési kényelmet ötvözi a magas fokú biztonsággal.

Az 52 termékváltozatból álló teljes felhozatallal az Aspire XP leváltja az Apollo Aspire 4G és Apterra HP típusú gumiabroncsainak kínálatát. A vállalat emellett úgy döntött, hogy növeli lefedettségét a 17, 18 és 19 hüvelykes gumiabroncsok terén, 20 új abroncsmérettel bővítve a személygépkocsik és városi terepjárók szegmensét.

Nagymértékű kutatás és fejlesztés

Az új Aspire XP nyári gumiabroncsok kiemelkedő vezetési élményt biztosítanak a személygépkocsik és a városi terepjárók számára, száraz és nedves útfelületen egyaránt. A kutatás és a fejlesztés során a biztonság és a kényelem volt az első számú szempont. A továbbfejlesztett szilika futókeverék az Aspire XP elődeihez viszonyítva 22%-kal javítja a kezelhetőséget nedves útfelületen, a féktávolságot pedig 7%-kal.

 

Hasonló fejlődésről beszélhetünk a száraz útfelületen nyújtott teljesítmény esetében is. Az Aspire XP szilárdabb vállblokkjai és középső blokkja 4%-kal csökkentik a féktávolságot, emellett magasabb fokú kormányérzékenységet biztosítanak. A kiemelkedő kényelem szintén garantált: a vállak belső oldalán található lamellák csökkentik a belső zajképződést, míg az oldalfal rugalmasabb anyagának köszönhetően javul a lengéscsillapítás.

 

Az Aspire XP abroncsokat március elején állítják kereskedelmi forgalomba, első debütálására pedig a Genfi Autószalon keretében kerül sor, március 8. és 18. között. Az Apollo Aspire XP gumiabroncsokat Európában, azon belül pedig Hollandiában és Magyarországon gyártják, az Apollo Vredestein üzemeiben.

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj