Újra a legkisebbek véleményére kíváncsi az OTP Nyugdíjpénztár

A tavalyi kiírás iránti osztatlan lelkesedésre tekintettel idén tavasszal újra gyerekrajz-pályázatot hirdet az OTP Nyugdíjpénztár. A verseny keretében a hazai nyugdíjpénztári piac legnagyobb szereplője arra kíváncsi, hogy mit jelent az általános iskola alsó tagozatos diákok számára a boldog nyugdíjaskor. A kezdeményezéssel az OTP Nyugdíjpénztár célja, hogy felhívja a figyelmet az időben elkezdett öngondoskodás fontosságára.

Újfent terítéken a boldog nyugdíjaskor

Idén második alkalommal vár inspirációt a legkisebbektől az ország legnagyobb nyugdíjpénztára, a jelenleg 224 500 tagot számláló és 248,5 milliárd forint vagyont kezelő OTP Nyugdíjpénztár, az április 3-án kiírt általános iskolásoknak szóló rajzpályázattal.  A pályázat témája a vágyott nyugdíjaskor. Az OTP Nyugdíjpénztár elsősorban azt szeretné tudni, hogy a legkisebbek hogyan látják magukat nagymamaként/nagypapaként, milyen hobbikat fognak űzni, milyen körülmények között fognak élni, kikkel fogják a legtöbb időt tölteni.

A rajzversenyre két korcsoportban jelentkezhetnek az érdeklődők (1-2. és 3-4. osztályos tanulók) és a kreatív kiskezek által készített pályaműveket 2018. május 31-ig várják az OTP Nyugdíjpénztár postafiók címére elküldeni.

Megéri nevezni

A pályázat két korcsoportjában 25-25, összesen 50 nyertes részesül díjazásban. A győztesek nyereménye egyenként 15.000 forint értékű Pátria utalvány. A háromtagú zsűri 20-20 nyertes állapít meg korcsoportonként és 10-10 pályaművet közönségszavazásra jelöl, ezekre a rajzokra az OTP Nyugdíjpénztár hivatalos Facebook oldalán lehet majd szavazni június 11 és 14 között. Az 5-5 legtöbb lájkot gyűjtő alkotás szintén díjazásban részesül.  Ám nem csak a kisdiákok járhatnak jól a részvétellel. A Nyugdíjpénztár azt az intézményt, ahonnan a legtöbb pályamű érkezik, 100 000 forint értékű Pátria utalvánnyal ajándékozza meg. Az eredményhirdetés időpontja: 2018. június 20.

 „Ma már számos kutatás áll rendelkezésünkre arról, hogy a felnőttek milyen nyugdíjas évekre vágynak, illetve hogy miként készülnek rá. Azonban arról jóval kevesebb felmérés születik, hogy a gyerekek mire számítanak, mit jelent számukra a boldog nyugdíjaskor.  Az eddigi tapasztalatok arra mutatnak rá, hogy még mindig a hagyományos, az unokáiért rajongó, a családjáért élő, utazgató, finomakat főző nagymama és nagypapa a legnépszerűbb nyugdíjaskép az általános iskolás tanulók körében. Arra azonban fontos felhívni a figyelmet már ilyen fiatal korban is, hogy azért, hogy ez az álom egy nap majd valósággá váljon, érdemes az életünket és pénzügyeinket tudatosan tervezni.” – mondta el Horpácsi Krisztina, az OTP Nyugdíjpénztár főosztályvezetője. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2017-es kiírásunk ekkora érdeklődést váltott ki, hiszen tavaly összesen 1378 pályamű érkezett a felhívásunkra.  Ez azt üzeni számunkra, hogy a nyugdíjaskor továbbra is fontos mind a legfiatalabbak, mint az idősebbek számára” – tette hozzá.  

[1] További információ és jelentkezési lehetőség: https://www.otpnyugdij.hu/hu/rajzpalyazat

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj