Rácz Nikoletta a Pomo D’oro pultosa nyerte a Dreher csapoló versenyét

Rácz Nikoletta, a Pomo D’oro étterem pultosa nyerte el a kitüntető első helyezést a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program keretében megszervezett csapolóversenyen. A Dreher Sörgyárak Főzőházában, április 16-án délután első alkalommal tartott megmérettetésen ezúttal összesen 13 vendéglátóhely munkatársai mérkőztek meg.

 

 

Ha valaki azt hinné, hogy a sörcsapolás és kiszolgálás egyszerű feladat, annak meglepetést okozhat az a számos tényező, amelyre egy jó csaposnak ügyelnie kell. A Dreher Minőségi Csapolt Sör Program tegnapi sörcsapoló versenyén például mintegy 50 szempontot figyelembe véve döntötte el a zsűri, hogy a 13 induló vendéglátóhely munkatársai közül ki teljesített a legjobban.

A bírák az előkészületi szakasztól kezdve a rendelésfelvételen át egészen a felszolgálásig vizsgálták meg az indulók tevékenységét, de természetesen a legnagyobb hangsúly magára a csapolásra esett, beleértve a pohár megfelelő öblítését is. Fontos például, hogy a pohárzuhany használata hány másodpercig történik, milyen szögben áll a korsó a csapolás során, sőt, hogy a csapot magát hányszor húzza meg a versenyző, vagy éppen, hogy milyen magas és milyen szerkezetű hab koronázza meg a sör tetejét.

„Mindez azért nagyon lényeges, mert a megfelelő csapolás biztosítja, hogy a sör pont úgy kerüljön a vendég elé, ahogy azt a sörmester megálmodta. A sör megfelelő szállítása, berendezéseinek kezelése, a csapolás helyes folyamatai és technikája garantálják a magas minőséget, a megfelelő környezet és kiszolgálás pedig tovább növeli a fogyasztási élményt. Ezekre szeretnénk a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program során határozottan felhívni a figyelmet, egyrészt a vásárlóknak szóló kommunikációval, másrészt a vendéglátóhelyek folyamatos továbbképzésével, tesztelésével, ösztönzésével, melynek ez a mai sörcsapoló verseny is a része” – hangsúlyozta Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

A csapolóverseny során minden indulónak háromszor kellett ugyan abban a minőségben kicsapolni a korsó Drehert és Arany Ászokot, majd azokat megfelelően felszolgálni a zsűri részére, melyet Felföldi Csaba, a Dreher Sörgyárak országos HoReCa vezetője, Csurgó János, a Dreher Csapolómestere, a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program vezetője és Melegh György, független sörcsapoló mester alkotott.

Végül Rácz Nikolett, a Pomo D’oro étterem pultosa nyerte meg a megmérettetést.

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj