A Hyundai i30 Fastback elnyerte az Auto Zeitung 2018-as Formatervezési Díját

HyperFocal: 0

A német autós magazin, az Auto Zeitung 13.351 olvasója hat kategóriában szavazott a legjobb autókra.

A forma-orientált Hyundai i30 Fastback ötajtós kupé nyert a kompakt autók kategóriájában.

A formaterv továbbra is a Hyundai vásárlóinak egyik fő oka a vásárlásra

május 9 – A német autós magazin, az Auto Zeitung olvasói a Hyundai i30 Fastback-et választották a 2018-as Formatervezési Díj kompakt kategóriájának legvonzóbb járművének.

Az IF Formatervezési Díjat követően, a 2018-as Formatervezési Díj, a második legnevesebb formatervezési díj, amelyet az elegáns ötajtós kupé nyert el ebben az évben. A kaszkádos hűtőrács, amely a Hyundai család identitását képezi, egyedi kidolgozást kapott, mely az i30 Fastback-et szélesebbnek láttatja az i30 modellcsalád többi tagjához képest. Egy másik vonzó formai elem, a hátsó rész felé elvékonyuló merész tetővonal, amely a csomagérajtóba épített nagyvonalúan ívelt hátsó légterelőben végződik. A szembetűnő formatervet a kecses arányok jellemzik, melyek a dinamizmus vizuális benyomását keltik az erőteljes megjelenés révén. Ez a megjelenés egyértelműen lenyűgözte az Auto Zeitung olvasóit. Az i30 Fastback jóval megelőzte öt versenytársát a szavazás során.

„Az elmúlt években a formaterv következetesen említésre kerül vevőink körében, a Hyundai autók vásárlásának elsődleges okaként, amely egyértelműen visszatükrözi termékfejlesztésünk forma-orientáltságát” – nyilatkozta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe Marketingért és Termékekekért felelős alelnöke. „Ez, a vásárlóinktól érkező nagyszerű visszajelzés tükröződik a független szervezetek által a Hyundai-nak odaítélt díjakban is, és megtisztelve érezzük magunkat, ezen újabb elismerés elnyeréséért.
Az Auto Zeitung formatervezési díja egy újabb bizonyítéka annak a sikeres stratégiánknak, amely a Hyundai autók fejlesztésekor a formát kiemelt fontosságú elemként kezeli.”

Az i30 Fastback dinamikus vonalai, az i30 modellcsalád többi tagjához hasonlóan, a Németországban, Rüsselsheim-ban található Hyundai Európai Tervezőközpontjában fogantak. A fejlesztést és tesztelést szintén az Európai fejlesztési csoport végezte Rüsselsheim-ban, míg a gyártás a vállalat Csehországban, Nošovice-ben található gyárában történik.

A számos kiváló tulajdonsággal rendelkező i30 Fastback nem csupán esztétikus megjelenést kínál. A Hyundai SmartSense néven elérhető sokoldalú vezetéstámogató rendszereivel, ez az egyetlen ötajtós kupé a szegmensben, amely az aktív biztonsági funkciók ilyen széles skáláját kínálja.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj