Nagyot nyerhet, aki nyáron vásárol ingatlant

Bár az ingatlanárak egyre feljebb és följebbi kúsznak, tavaly a nyár utolsó hónapja az évtized egyik leggyengébb időszaka volt a piacon. Ha valaki lakást szeretne vásárolni, akkor érdemes augusztusban nyitva tartania a szemét, mert akár tíz százalékot is tud alkudni a meghirdetett árból.

Dübörög az ingatlanpiac, mégis van olyan szakasza az évnek, amikor olcsóbban hozzájuthatunk a lakásokhoz.Mivel sokan nyaralnak, kikapcsolódnak a nagy melegben 2017 augusztusában olyasvalami történt az ingatlanszakmában, amire régen volt példa, beköszöntött az uborkaszezon és alább hagyott a vásárlói kedv. Erre számíthatunk az idén is.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint rengeteg az olyan kényelmi vásárló, aki a saját pénzét költi és úgy gondolja, ráér megkötni az üzletet szeptemberben is. Ide tartoznak a szezonális vásárlók is, akik egyetem, főiskola miatt szeretnének lakást venni.

„Azt tapasztaltuk, hogy a nyár közepén, végén a vevők megritkulnak és ez az árakban is megmutatkozik. Aki éber, nem lustul el és vásárolni kíván, akár 5-10 százalékot is alkudhat, mert a tulajdonos, akinek szüksége van a pénzre vagy nyomós oka van az értékesítésre, a saját bőrén érzi, hogy nem tudnak annyi ügyfelet szolgáltatni se az ingatlanirodák, se az ingatlan értékesítő portálok” – fogalmazott a szakértő.

Gadanecz Zoltán szerint emiatt az eladók az év más periódusaihoz képest alkuképesebbek.2018 nyarán is arra számít, hogy lesz egy megtorpanás a piacon, ami valós árcsökkenést eredményez majd, aki vásárolni szeretne, annak érdemes megragadnia ezt a lehetőséget és a nyár végére időzíteni a keresést.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj