3 futamgyőzelmet ünnepelhetett az OXXO Hungary Truck Racing Team pilótája a Nürburgringen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Hármas siker a legendás német versenypályán-

Egyszerre két versenyszériában is sikeres volt a hétvégén az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője. Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának pilótája, Ryan Smith 3 futamot nyert a hétvégén Nürburgringen az angol kamion-bajnokság itt megrendezett futamában, és pontgyűjtő helyeken végzett a német versenypályán szintén ekkor zajló Kamion Európa-bajnokságban is!

Hatalmas, csaknem százezres tömeg látogatott el hétvégén a Nürburgringre, a németek legendás, zöld pokol névvel is illetett versenypályájára, hogy szemtanúja legyen az európai kamionsport krémjének vetélkedésére. A június 31-július 1-i versenyhétvége évtizedek óta a legnagyobb kamionünnep a kontinensen, hiszen ezen a hétvégén egyszerre tartják a FIA – Kamion Európa-bajnokság (ETRC) és a Trucks Mittelrhein Cup futamait. Utóbbi érdekessége, hogy az itt elért eredmény beleszámít az Angol Kamion-bajnokságba (BTRA).
Ahogy az az idei szezonban már megszokott, a nürburgringi futamon is két magyar érdekeltségnek szurkolhatott a közönség: a német Tankpool24 színeiben versenyző Kiss Norbinak, és Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának, a kétszeres EB győztes, kétszeres Angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team-nek, amely a brit Ryan Smith-szel indult.

Az OXXO pilótájának, Smith-nek szinte szusszanásnyi ideje sem maradt pihenésre a hétvégén, mert egyaránt rajthoz állt mindkét versenyeszériában. A FIA – Kamion Európa-bajnokság (ETRC) négy futamából egyet technikai probléma miatt feladni kényszerült, hármat azonban pontszerző helyen zárt. A Trucks Mittelrhein Cup 4 futamából pedig 3-at megnyert, ezzel magabiztosan megtartva első helyét az Angol kamion-bajnokságban (BTRA).

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*