18. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntője Kecskeméten

Gyermekotthonokban, állami gondoskodásban élő, csaknem 300 fiatal sportoló érkezik 15 ország képviseletében Kecskemétre, a 18. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjére július 30. és augusztus 3. között, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közösen szervez. Az oroszországi FIFA világbajnokság évében a kecskeméti tornán a gyerekek két korosztályban tapasztalhatják meg kicsiben, milyen fantasztikus a hangulat egy nagy nemzetközi sporteseményen. A LABDARÚGÁS MINDENKIÉ!

A Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupájának döntőjére idén 15 európai országból összesen 19 csapat érkezik Kecskemétre. A résztvevő országok között van Németország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Bulgária, Lettország, Ausztria, Hollandia és Magyarország. A gyermekotthonokból érkező, mintegy 300 fiatal sportolót Kecskeméten fogadja a szervező és lebonyolító Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány.

Az idei Európa Kupát nem sokkal az oroszországi Labdarúgó Vb után rendezzük meg, és igyekszünk Kecskeméten kicsiben hasonló hangulatot és élményt nyújtani a gyerekeknek, mint egy nagy, nemzetközi sporteseményen- mondta Radics Kálmán, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke.

-A program keretében biztosítjuk a gyermekotthonokban élők számára a futballozás lehetőségét. A regionális tornákon túl fesztiválon, nyári táborban és nemzetközi eseményeken vehetnek részt a fiatalok. A két évvel ezelőtti rendezvény végén úgy gondoltuk mi, szervezők, hogy változtatunk, újítunk az Európa Kupa Döntőn. Most már két korosztályban rendezzük meg a tornát, 16 év alattiak és 16 év felettiek részére. A „kicsik” 20mx40m-es pályán játszanak, a „nagyok” viszont keresztpályán. Remélem, hogy idén is izgalmas mérkőzések után dől el a helyezések sora – mondta Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots program koordinátora és a szociális programok vezetője.

Zoltán Erika is a gyermekekért

A 2018. július 30-i hivatalos megnyitó előtt, a kecskeméti Főtéren Zoltán Erika ad koncertet 19 órától.  A hét további napjain a mérkőzések mellett élményfürdőzés és városnézés is szerepel a gyerekek programjában. Augusztus 3-án, pénteken pedig eredményhirdetéssel és záróünnepséggel búcsúzik Kecskemét városa a Grassroots Európa Kupa Döntő résztvevőitől.

Az egy héten át tartó kupa nem csupán egy nemzetközi verseny, de ünnep is az idén 15 országból érkező, állami gondoskodásban élő gyermekeknek és nevelő tanáraiknak, hiszen A LABDARÚGÁS MINDENKIÉ!

A Kupa döntőjét idén is Nyilasi Tibor nyitja majd meg. Az alapítvány örömmel fogadta, hogy Laczkó Zsolt 22-szeres válogatott labdarúgó is a jó ügy mellé állt és idén is a torna nagykövete lett.

Nyitóünnepség időpontja és helyszíne:

  1. július 30. (hétfő), 19:00. Kecskemét Főtere (6000, Kecskemét, Kossuth u. 1.)

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj