Cristina Guggeri „THE DAILY DUTY” képsorozata a Szigeten

Cristina Guggeri THE DAILY DUTY – Napi kötelesség című fotómontázs sorozata hírességeket mutat be a lehető leghétköznapibb pozícióban, a vécén ülve. A Szigeten Guggeri sorozatából most kiállítás készül – a fesztivál V.I.P részében a reNEW-val közreműködve a mosdókon bemutatva.

Cristina Guggeri, “KRYDY” grafikai munkáit és illusztrációit számos díjjal ismerték el világszerte. Eddigi legnagyobb, nemzetközi sikerét a „THE DAILY DUTY – Napi kötelesség” című montázssorozatával vívta ki, amelynek célja, hogy híres személyiségek mítosz szerű túlidealizált képét lerántsa a valóság talajára és olyan környezetben mutassa be őket, amelyben látszik a természetes, halandó, emberi énképük. Cristina Guggeri az egyik legintimebb és egyik leghétköznapibb „trónon”, a vécén ábrázolva mutatja be a politika, az egyház és celeb világ nagyságait.

A művész örömmel tett eleget a felkérésnek, így az idei Szigeten tizenhat alkotása – mások mellett Sharon Stone, Rihanna, Woody Allen, Ed Sheeran, Bono Vox, Steven Tyler vagy David Bowie – kerül a „THE DAILY DUTY” sorozatból kiállításra. Guggeri fontosnak tartja a szociális egyenlőség kihangsúlyozását és a környezeti szennyezés súlyos problémájára való felhívást, ami a Sziget Love Revolution kiáltványában is fontos szerepet kap.

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj