Számadó Máté bevenné a Hungaroringet

A fiatal tehetség a felemás horvátországi fordulót követően újult erővel vág neki a hétvégi OB-nek.

A pilóta a keddi motoros nyíltnapon gurult először a mogyoródi pálya aszfaltjára RC390-esével, ahol használt gumikon is 2 perc 5 másodperces időt tudott motorozni – teljesítményéről vetélytársai is elismerően nyilatkoztak. Korábban az ADAC-os, kissé fojtott blokkal rendelkező KTM-ekkel futottak 2 perc 11-et. A remek időeredmény után bízik abban, hogy az új szett gumikon tovább fog még gyorsulni.

Ahogy mindenki, Máté is nyerni megy a hétvégi OB-re, amire a keddi eredmények után minden esélye meg is van. Rajta nem fog múlni, de ahogy ő fogalmazott, nem bízza el magát, hiszen a pontokat a verseny végén osztják.

Az összetett tabellán Számadó Máté az igen előkelő harmadik helyen áll, csupán néhány ponttal lemaradva, annak ellenére, hogy az év elején két versenyt még a Moriwaki motorjával teljesített, amelyek nem számítanak bele az értékelésbe.

Hétvégén a gyakorlások után egy időmérő és egy verseny vár a népes mezőnyre, aminek már a lebonyolítása is rejt néhány furcsaságot: a 300-as és a 600-as mezőny egyszerre köröz majd a pályán, azonban eltolva fogják rajtoltatni őket.

Számadó Máté és stábja szombaton – azaz augusztus 11.-én – mindenkit szeretettel lát a csapata boxában. A rendezvényre és a paddock területére a belépés ingyenes, tehát remek pénztárcabarát hétvégi programnak ígérkezik az OB forduló.

Fotó: Kőházy Tamás

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj