Brno-ban folytatja a Gender Racing Team

Péntektől Csehországban folytatódik a Magyar Autós Gyorsasági Bajnokság FIA CEZ Közép-Európai Zónakupával összevont versengése. A Brno Autodrom-ra nevezett mezőnyben természetesen a formaautósok is ott lesznek, a sorok között a Gender Racing Teammel.

Hazai bajnoki léptékkel számítva rövid, mindösszesen három hetes szünet után újra volán mögé pattannak a Gender Tamás srácai. A pilóták a kis kihagyás alatt sem unatkoztak, ki-ki tette a saját dolgát és készült a következő fordulóra, így Rónai Tamás nem unatkozott:

„Valóban rövid volt ez a szünet, de arra pont elég, hogy tüzetesen átnézzük az autókat. Erre szükség is volt, hiszen számos olyan rejtett hibát találtak a szerelőink, ami komoly fejtörést okozhatott volna. A srácoknak volt idekint egy hosszú estéjük, de ezt leszámítva 100%-ban készen állunk a versenyhétvégére. A felkészülésem kicsit megzavarta az iskolakezdés, az ismerkedés az egyetemmel, ennek ellenére remekül érzem magam. Brno tipikusan az a pálya, ahol sokat számít a motorerő és a rajt, egy jól sikerült időmérő esetén ez utóbbi különösen sokat érhet nekünk.” – nyilatkozta sejtelmesen Rónai Tomi.

Hefler Róbert könnyű helyzetben van, a fiatal sportoló az elmúlt versenyek során olyan teljesítményt nyújtott, hogy már ezen a hétvégén bajnok lehet. Ehhez „csupán” annyi kell, hogy mindkét versenyen győzzön, és mögötte is jól alakuljanak a dolgok:

„Számomra ismeretlen terep a Brno Autodrom, mert ugyan számos itt zajló versenyt láttam már, jómagam még sosem mentem rajta. Ezért az elmúlt hetekben rengeteget szimulátoroztam, és a fizikai felkészülést sem hanyagoltam el. Nagyon várom kezdődjön a versenyhétvége, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem számolgattam az eshetőségeket. Ugyanakkor nem hagyom, hogy mindez megzavarjon, célom, hogy folyamatosan tanuljak, fejlődjek, és emellett hasonlóan szerepeljek, mint legutóbb.” – mondta el véleményét az előző versenyhétvége hőse.

Stern Roland talán mindenkinél többet fektetett az elmúlt napokba, ugyanis az azt megelőző időszak nem a pilóta szájíze szerint alakult. A versenyző semmit sem bízott a véletlenre, és jóadag munkával gyúrt rá a cseh megmérettetésre:

„Sokat edzettem az elmúlt napokban, talán kicsit sikerült is túltolni a dolgokat. Négy kilót fogytam a legutóbbi versenyünk óta, remélem ez jó pár tizedmásodpercet hoz majd a konyhára. Nagy a lemaradásom a bajnokságban és eltökélt szándékom, hogy ezt ledolgozom. Az autóm rendben van, én magam még talán sosem voltam jobb fizikai állapotban, őszintén remélem, hogy ezen a hétvégén végre elindulunk felfelé, és akkor elmondhatom, hogy nem hiába koplaltam.” – fogta viccesre mondandóját a Renault kupában harcoló sportember.

A Gender Racing Team ma 15:20-tól a kvalifikációval nyitja a hétvégét.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj