Horváth Lajos “Laller” – “Szeretnénk méltón befejezni az idei évet”

Motoros-terepralis berkekben biztosan feltűnt, hogy az idei évben kevesebbet hallani Horváth Lajos „Laller” nevét. A népszerű váci motoros Dakar csendet tart, jelenleg minden idejét saját vállalkozásának beindítása, a csapatépítés és a MAMS Tereprali XXL Enduro „osztályának” terelgetése teszi ki. Ez utóbbiról (is) beszélgettünk vele.Hogyan zajlik mostanság Laller egy napja?

Jelenleg a saját autódiagnosztikai vállalkozásom kivitelezésének utolsó simításait végezzük. Idén két komoly projektbe is belevágtam, hiszen a LALLER CARS mellett a Laller Racing Dakar Team-et is menedzselem. Nem egyszerű dolog összeegyeztetni a kettőt, de ennek ellenére csinálom becsülettel, hiszen hajtanak az álmaim és a vágyaim – mind a munkában, úgy a motorozásban. Emellett szerepet vállaltam a tereprali sportág megújításában is, ami egy nagyon izgalmas kihívásnak ígérkezik!

Mi újság a csapatod háza táján?

A HunGarian Baja-n már hárman indultunk, de az év összes futamán minimum ketten rajthoz álltunk. Kivételt jelent ez alól a Dakar – amiről nem tettem, tettünk le, egy hosszabb távú koncepciót fogalmaztunk meg vele kapcsolatban, ezért is alakult meg a csapat -, de Dél Amerikán kívül is komoly versenynaptárat teljesítettünk idén, egy sor neves versenyen mérettettük meg magunkat. Megjártuk Görögországot és a Hellas Rally-t, voltunk a Baja Poland-on, a következő esztendőkben pedig a sivatag felé is újból nyitni fogunk. Jelenleg a szezonzáró Raid of the Champions-ra készülünk.

Ahogy előzőleg mondtad, az újonnan alakult MAMS TR szakág motoros bázisában is komoly szerepet vállaltál…

Így van. Volt egy ötletünk, ami most megvalósulni látszik. Szerettük volna megteremteni az átjárást a különböző szakágak között, ezért is alakult meg az XXL Enduro osztály. Ide azokat a srácokat várjuk, akik kipróbálták magukat a crossban, az enduróban, de hosszabb menetekre és nagyobb motorozásokra vágynak. Ezért húztunk egy újabb vonalat, és „UP!” néven utánpótlás kategóriát hirdettünk, amit pluszban megfejeltünk egy tereprali iskolával. Érzésem szerint jó úton haladunk, a kezdő impulzus már megvan, hiszen a nevezési díjaink kilométer/forint lebontásban a legjobbak. Már a szezonzárón versenyt rendezünk az „UP!” kategóriában, és előtte még közösen tesztelünk is egyet az új kollégákkal.

Mi lesz ebben a projektben a te konkrét szereped?

Végleg átnyergelni a srácokat a TR-re! (nevet) Komolyra fordítva a szót, Október 20-án, Veszprém környékén tartunk egy össznépi tesztet, ahol minden olyan Raid of the Champions-os nevezőt felkészítünk, akinek ez lesz az első tereprali versenye. Segítünk nekik a navigációban, megvitatjuk a szabályokat és a technikai kérdéseket, plusz igyekszünk minden, a sportágban előforduló eshetőségre felhívni a figyelmet.

Itt te is motorra pattansz?

Természetesen! Remélem, egy darabig még kitart a jó idő, hiszen mindemellett a csapattal (Laller racing Dakar Team) mi is készülünk a Raid of the Championsra, ahol szeretnénk méltón befejezni az idei évet. Gyula után a motorom a gyengélkedőre került, de a gödöllői Szekeres Motornál mindent megtettek azért, hogy minél hamarabb újra talpra, illetve két kerékre álljon. Nagyon várom a hétvégét, hogy nyeregbe pattanhassak, és húzhassam egy kicsit a srácokkal!

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj