A bor és a NŐ

Nem jutott eszembe hangzatosabb cím. Két napja azon gondolkodom, hogy erről az évek óta vitatott témáról, hogyan lehetne érdekes beharangozót írni. Mert ugye, sokan és sokszor hasonlítják a jó bort az érett nőhöz. De milyen összefüggés van a bor és a nő között? Én azt tudom megmondani, hogy a bornak milyen az illata és, hogy ízlik, vagy sem. Ha a voksomat le kell tenni, akkor a száraz, testes vörösborra szavazok.
De térjünk vissza az illatokhoz.
Al Pacino, Egy asszony illata c. filmben a következőt mondja:
“A nő furcsa egy teremtés… hogyan született? A haja… a haja mindent elmond. Temetted-e valaha az arcod egy tengernyi hajba, és kívántad-e, hogy örökké ott maradj? És az ajka, amikor rád tapad, olyan, mint a hűvös bor, amit egy sivatagi utazás után kortyolgatsz.”
Bort nem csak sivatagi utazás után szokás kortyolgatni, hanem egy finom ételhez, egy baráti beszélgetésnél, egy romantikus vacsoránál és még sorolhatnám.
Hamvas Béla A bor filozófiája című esszéjében a különféle borokat nemcsak isteni, hanem emberi, női tulajdonságokkal is felruházta:
“Mi a bor? Hieratikus maszk. Valaki van
mögötte. Valaki, akinek határtalan számú maszkja van, s aki ugyanabban a pillanatban él a Merkúr, az arany, az f-hang, a vörös szín maszkja mögött, aki egyugyanazon percben könyv, beszéd, női nevetés, pápaszem és sült kacsa. Ebből természetesen valami más is következik, s ezt a továbbiak érdekében jó lesz megjegyezni. Mivel végül is hen panta einai, vagyis minden egy, tehát tulajdonképpen minden mindenben megvan. A vérben megvan a vasárnap és az arany és az e-hang is. Olyan skála ez, amelyen bármelyik hangot szólaltatom meg, az egész hangrendszer megzendül, a hangokhoz való rokonság arányában harmonikusabban és erősebben, vagy széthangzóbban és rejtettebb módon, de fel- és alhangként, minden hang egyszerre énekelni kezd.”
És már halljuk is az éneket…

Tartsatok velünk most is, mert igen izgalmasnak ígérkezik, amikor hét nő elkezd beszélgetni… és, hogy izgalmasabbá tegyük az estét, vendégeink a Wine&U borbár női tulajdonosai, Buranszki Szilvia és Borsi Tünde.
A Win&U díjai:
Budapest Nighltlife Award
Best Wine bar 2018&2019

Humorral, sok nevetéssel, elgondolkodtató történetekkel várunk benneteket, melyben beszélgető partnereim:
-Walas Eleonora- marketing és stílus menedzser, üzletasszony, a Charisma Centrum alapítója , tulajdonosa
-Dr. Heves Andrea- az ELTE vezető pszichológusa, pszichoterapeuta, bátorság – és változás tréner.
-Dr. Nagy Kata-jogász, mediátor, coach, meseterapeuta
-Wine&U borbár női tulajdonosai: Buranszki Szilvia és Borsi Tünde
-Vásár Amália-közgadász, mentor

Kérdésed, hozzászólásod megírhatod a Charisma Centrum facebook oldalán üzenetben 2019.10.02-ig és élő adásban válaszolunk, illetve kibontjuk a kérdésed, hozzászólásod.

https://www.facebook.com/charismacentrum

Programjaink, tréningjeink, workshopjaink közül itt tudtok választani:
www.charismacentrum.hu

A rádióadást 2019.10.02. 18.00-20.00 között hallgathatjátok a Sztráda rádión.

Froner Tünde

 
 
 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj