Hamarosan elstartol a 11. AlteRába Fesztivál

Gőzerővel folynak a szervezési munkák Körmenden, a Rába Szabadidőközpontban, mivel egy hónap sincs hátra és megnyitja kapuit az ország legnagyobb kerti partija. Egy év kihagyás után július 13-tól 17-ig rendezik meg az AlteRába Fesztivált. Fellép többek között a Firkin, Kowalsky meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, Anna and the Barbies.

Hegedüs László, Hege, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy a vírushelyzet miatt a tavalyi fesztivál elmaradt, így idén 11. alkalommal érkeznek fesztiválozók a Rába partjára.

– Nemrég oldották fel a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat, s bár nagyon vártuk már ezt és készültünk is a fesztiválra, hirtelen rengeteg teendő szakadt a nyakunkba – folytatta Hege. – Természetesen nagyon örülünk, hogy végre megrendezhetjük a fesztivált. Jelenleg is gőzerővel zajlik a szervezés, engedélyeket kell beszereznünk, terepet rendezünk, a vendéglátást szervezzük. Egy hónapunk sincs már hátra a kezdésig, de mindennel e fogunk készülni. Ha jól tudom, júliusban Vas megyében mi leszünk az egyetlen nagyobb fesztivál, így az, aki ki akarja engedni a gőzt, nálunk megteheti.  Reméljük, hogy ennyi nehézség után az időjárás is kegyes lesz hozzánk, s a gumicsizma helyett a naptejet kell bekészítni a táskába.

Nemcsak Vas megyében maradnak el a nagyobb rendezvények, hanem az országban is több fesztivált lemondtak már a szervezők. Nem lesz Volt, Sziget és Balaton Sound sem. Hegétől megtudjuk, hogy náluk is rohamosan fogynak a jegyek, így annak, aki bulizni akar, nem árt időben beszerezni a belépőt. Annak pedig, aki messzebbről érkezik, nem árt időben szállást foglalnia.

– A jelenlegi jogszabály szerint csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt a fesztiválon, korhatár nélkül – teszi hozzá. – Már ez is változás a korábbihoz képest, mivel akkor nem volt lehetőség arra, hogy 16 év alatti kiskorú bejöhetett volna a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülővel. Ezen szerencsére változtattak a törvényhozók, így korhatár nélkül tudjuk fogadni a fesztiválozókat. Már a jegyeladásnál is felhívjuk a figyelmet, hogy csak az vásároljon belépőt, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Ezt majd a belépésnél ellenőrizni is fogjuk, emiatt mindenki türelmét kérjük.  Azoknak pedig, akik korábban megvették a jegyet, de nincs védettségi igazolványuk, visszatérítjük a jegy árát.

De nézzük, kik azok, akik a húrok közé csapnak a Rába partján: fellép többek között a Firkin, Kowalsky meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, Anna and the Barbies, a Supernem, a Zaporozsec, a 30Y, M.P. Sziámi And Friends, a Vad Fruttik, a Belga. A rock napon pedig a Lord, a Road, a Leander Kills mozgatja meg a közönséget.

A fellépők között szerepelt a Quimby is, ők azonban jelezték, hogy technikai okok miatt nem tudnak fellépni a fesztiválon. Helyettük annak a csapatnak adnak lehetőséget, akik több ízben megmozgatták már az AlteRába közönségét, de idén ősszel befejezik zenei pályafutásukat. Ők az Intim Torna Illegál.

De nemcsak az AlteRába Fesztiválon lehet bulizni a Rába mellet: július 8-án a Tátrai Band ad nagykoncertet, 9-én a P. Mobil lép fel.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj