Horváth Lajos: Csendes július után pörgős augusztus

Szokatlanul csendes időszakot él Horváth Lajos „Laller”. Noha a hazai tereprali bajnokság már túl van két fordulón, Laller 2023-ban még csupán egyszer pattant csak nyeregbe.

Felettébb furcsa ez egy olyan sportembernél, aki az elmúlt évtizedekben megkerülhetetlen része volt a hazai motoros terepralinak. Furcsa, de nem megmagyarázhatatlan:

„Van az úgy, hogy az embernek összesűrűsödnek a teendői, és azt sem tudja hirtelen, hogy melyik kezébe harapjon. A Baja Satu Mare-val kapcsolatban pontosan ez történt velem. Annyi megoldásra váró céges ügy és feladat tornyosult előttem, hogy 13 év után először kénytelen voltam egy versenyt kihagyni. Amit korábban még egy sérülésnek sem sikerült elérnie, azt az élet csípőből abszolválta! Persze mindez nem a világvége, és nem is maradtam motorozás nélkül, hiszen Szalay Balázs és a Harley Davidson felkérésére én vezethettem a márka fennállásának 120. évfordulójára rendezett off-road motoros túráját.

Ráadásul külön élmény, hogy együtt húzhattam a gázt Joan Pedrero Dakar menővel, akivel a tetejébe még rendesen össze is haverkodtunk. Joannal és Dervadelin Tamás csapattársammal jót motoroztunk egy bányában, de aztán sajnos történt egy kisebb bukás, amely miatt a Dakaros KTM-em is sérült. Mindez már a múlté, jelenleg egy alkatrészre várunk, majd – ha az beépítésre került – utána már gőzerővel készülök a HunGarian Bajára.” – nyilatkozott Horváth Lajos. A tanulság tehát, ha egy motorversenyző épp nem versenyez, akkor sem esik messze a motorozástól.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj