Hideg, mint a Forró Afrika Bamako Rally 2018

A csapatok átkeltek a Nagyvízen ,hogy meghódítsák Afrikát.

A srácok a kompozás után némi kellemetlenségbe ütköztek az útlevél vizsgálat alkalmával.

Kakuk András az Eurobrill és Serco Explorer Team tagja elmondta ,hogy a határon a szerveknek a legfontosabb a térképek vizsgálata volt.

És mielőtt arra gondolnának, hogy a helyi erők féltik a csapatokat az eltévedés veszélyétől, azokat ki kell ábrándítanom.

A Nyugat- szaharai – vagy, ahogy Marokkóban hivatalosan nevezik Déli Tartomány konfliktusa 1975-ben indult és 1979-ben csúcsosodott ki, mikor is II. Hasszán marokkói király országához csatolta a területet.

Természetesen ezt Mauritánia nem fogadta el és hivatalosan azóta is háborúba állnak. A határt védők a Bamako-s indulók térképein a terület megnevezését keresték és jaj annak, akinek a területre vonatkozóan rossz felirat szerepelt a térképén.

A térkép és az autó teljes kipakolása, valamint félórás faggatás után elindulhattak és a „rövid” kellemetlenségért a táj kárpótolta versenyzőinket.

Hazánkba beköszöntött a tél, de mielőtt irigykednénk, hogy bezzeg Afrikába ….elárulom a hőmérséklet napközben 3 fok volt és a fiúk szobája, ahol a mai éjszakát töltik, a hőmérő 5 fokot mutat.

Így reggel kipihenve és összefagyva elindulhatnak az első afrikai etapra, mely Midelt-ből indult és 570 kilométer megtétele után Ourzazate zár.

Holnap éjszaka már ennek az etapnak az eseményeiről számolunk be, ha a csapatok megtalálják a free wifi  kutat a kősivatagba.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj