RABSZOLGA BÖRTÖNBE A TRABANT-EXPEDICIÓ TAGJA (BAMAKO RALLY 2018)

Ma véget ért a flúgos futam, avagy a Bamako Rally 2018. A befutóról és a díjátadóról éjszakai tudósításunkban olvashatnak, de addig is nézzük mi történt az utolsó napokban képekben és a csapatok által hozzá fűzött illusztrációkban.

A MILLENIUM FLAKON TEAM jelenti: Gambiàba érve  kùltùrprogramba csöppentünk. Benéztünk egy XVI. szàzadi rabszolga mùzeumba ès azt rögvest interaktivvà tettük.(fenti fotó)

 

 

„Üdvözlet a Sztràda Ràdiò Híroldala olvasóinak!
A Milleniun Flakon team beleveszett a vadonba.
A szavannàn kicsit eltűntünk a porban, de megtalàltuk a biwakot a baobabfàk àrnyèkàban ès rögvest kàvèzòt nyitottunk.
Főztünk kàvèt a mezőny tagjainak èppùgy, mint a helyi èrdeklődőknek.
A klasszikus Cafè Paris feliratunkat a következőkben mòdosítani fogjuk Cafè Szolnok nèvre. Utalva ezzel a szolnoki “Arabica” kàvèzòra ès a Semiramis Kft-re akik tàmogattàk bukàsra ítèlt vàllalkozàsunkat.
Na, de hàt úgyebàr mit vàr az ember a legkisebb költsègvetèsű csapattòl?”

A Trabant-expediciò nem feledve a Budapest-Bamako humanitàrius vonatkozàsàt, egyedi mòdon adomànyozott,ugyanis kèt àltalànos iskolai osztàly gyűjtött a rèszünkre. Fotòzkodtak, egy lurkò, egy jàtèk, egy fotò alapon, aztàn mi kerestünk a szenegàli szavannàn egy eldugott kis falut, aminek volt összesen 55 nebulòja ès egyetlen tanàra. Kiosztottuk a magyarorszagi suli ajàndèkait ès egy lurkó, egy jàtèk egy fotò alapon hazavisszük az ùj tulajok kèpeit. A szenegàli gyerekek mindegyike alàirta a nàlam lèvő tèrkèpet, azt is hazaviszem. Köszönet a gyüjtès megszervezőinek, Tiszaroff közsèg jegyzőjènek, Vankònè Jekli Anikònak ès a szolnoki Körösi àltalànos iskola 2C osztàlyfőnökènek, Molnàr Mònikànak.

 

 

A másik általunk követett csapat a EUROBRILL ÉS SERCO EXPLORER TEAM tagja Kakuk András kérdésünkre elmondta az elmúlt napokban semmi izgalmas nem történt velük, hisz,  az szinte természetes, hogy az ember majmok,varacskos disznók és krokodilok között tengeti mindennapjait.

Az is természetes, hogy Szenegálban a polgári aktivisták megdobálták az autókat és szinte mindennapos, hogy a helyi rendőrökkel autósüldözésbe keveredtek, természetesen a végén elengedték őket.

Hamarosan jövünk a befutó részleteivel

 

 

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj