Szívmelengető adomány a hideg téli napokra

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat kampányt indított, hogy szebbé tegyék a Gyermekváros szobáit, mely jelenleg több mint száz kiskorúnak ad otthont. Az Őrangyalok Ligája közreműködésével, a Rovitex Group közel egymillió forint értékű lakástextil felajánlásával csatlakozott.

A Miskolci Gyermekváros falai közt több mint száz állami gondozott gyermek éli mindennapjait. Az épület infrastruktúrája több helyen felújítást igényel, ezért az otthonban dolgozók közös összefogással olyan akciót indítottak, melynek keretében támogatók segítségével új bútorokat, textíliákat is igyekeznek beszerezni. 

A munkálatokhoz az Őrangyalok Ligáján keresztül a Rovitex Hungária is felajánlotta segítségét. A magyar lakástextil-iparban piacvezető, pécsi székhelyű Rovitex Homedeco Group társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több mint száz darab takarót ajánlottak fel a gyermekotthon javára, melynek értéke közel 1 millió forint.

,,Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy mi segíthetünk a gyermekek otthonát szebbé varázsolni. A fiúknak szürke, a lányoknak pedig piros ágytakarókat hoztunk – bízunk benne, hogy ezzel nem csak nekik sikerül örömöt szerezni, de a termékek sokáig szolgálják még a gyermekotthon lakóinak kényelmét.” – nyilatkozta Romeisz Norbert, a Rovitex Hungária ügyvezetője.

Az Őrangyalok az idei évben már hat álomnapot valósítottak meg közel 200 hátrányos helyzetű gyermek bevonásával. Ezek között szerepelt csokoládégyár-látogatás, síparkban csúszkálás, cirkuszi előadás és lézerharc is. Hevér-Megyeri Marianna, az Őrangyalok Ligája kezdeményezést szervező Jövő Uniója Alapítvány elnöke így nyilatkozott: „Mindig nagy öröm, amikor vállalati partnerek közreműködésével a megfelelő helyre sikerül célba juttatnunk adományt, legyen szó textilről, tartós élelmiszerről, vagy akár elektronikai eszközről. Sajnos az otthonban élő gyerekek nem olyan szerencsések, mint családban élő társaik, akik maguk rendezhetik be szobájukat. Reméljük, a Rovitex adománya révén hozzájárulhattunk, hogy a szobáik egy picit szebbek, otthonosabbak legyenek.”

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj