Budapest Dal 2018. Dalszerző pályázati kiírás

Anna and the Barbies

A Fővárosi Önkormányzat meghirdeti a BUDAPEST DAL 2018. pályázatot. A pályázat minden zenész és énekes számára nyitott. A projekt kapcsán 11 ismert előadó kapott felkérést, a felkért előadók mellett 3 hely marad szabadon a BUDAPEST DALA 2018 címért. Jelen kiírt pályázat a gálakoncerten történő fellépésre és a Budapest Dal lemez három szabad helyére szól.

Inspiráció: Fővárosunk számtalan dalt ihletett már. Az elmúlt évtizedben is születtek slágerek rádiók által játszott, vagy éppen az interneten népszerű előadóktól, amelyek témája, címe, múzsája Budapest volt. Ennek ellenére, ha feltesszük azt a kérdést, hogy: tudsz mondani egy Budapest dalt? – akkor a válasz késik. Talán mert még nem született meg a város dala. Egy olyan dal, aminek üzenete még akkor is egyértelműsíti, hogy a fővárosról szól, ha a Budapest szó nem is hangzik el benne. Egy dal, ami nem bántó, nem megosztó, nem kirekesztő, hanem egy olyan dal, amit ha meghallgat kétmillió ember, akkor azt kétmillió különböző okból tudja dúdolni. Mindenki magáénak érezheti, aki valaha élt vagy éppen él, esetleg élni szeretne Budapesten.

A 11 előadó, aki elfogadta a szervezők felkérését, a Honeybeast, Zävodi + Berkes, Király Viktor, Radics Gigi, Compact Disco, Caramel, Anna & the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly.

Az alábbi pályázati feltételeknek mindenben megfelelő előadóknak, szerzőknek nevezési határidőig beérkezett műveit 2018. március 22-ig szakmai elő zsűri választja ki azokat a dalokat, amelyek megjelennek a Budapest Dal CD-n, illetve a szakmai és közönségszavazatok alapján egy dal megnyeri a különdíjat, mely a Budapest Dal címen felül pénzjutalmat is jelent (1.000.000 Ft).

Részletek, versenykiírás itt: https://www.budapestdal.hu/

2018. március 22. – dalok beérkezési határideje
2018. március 31. felkért dalok és beérkezett pályaművek feldolgozása, zsűri előválogatása
2018. március 31 – április 10. a koncerten szereplő 14 előadó véglegesítése, szerződéskötés
2018. április 16. Dalok feltöltése a weboldalra és a szavazás megnyitása a nagyközönség felé
2018. április 27. (péntek) Thália Színház Budapest Dal 2018 Gála koncert, a Budapest Dal 2018 győztesének kihirdetése.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj