Rock n’ Roll Party az Ifiházban – A miskolci The Memphis vendége Marót Viki

Technikai okok miatt új időpontban, március 10-én kerül megrendezésre az Ifiházban a Rock and Roll Party. A The Memphis 2017-től működteti klubját az Ifiházban, ez alkalommal vendégük is lesz, a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar érkezik hozzájuk.

Vikiék mottója: A múlt gyöngyszemeiből válogasd ki a neked tetsző elemeket, és sok ötlettel, friss lendülettel keverj belőle valami újat! Ezzel indult útnak a zenekar 2003-ban… Az együttes vezetője Novai Gábor (NOVA), a GENERAL, a DOLLY ROLL és a HUNGARIA együttes dalszerzője, alapító tagja. A csapat műsora Novainak ezekben a korszakokban írt legjobb szerzeményeiből származik: Casinó Twist, Meghalok, hogyha rám nézel, vagy a Tranzisztor kor hajnalán, Isztambul, Csöngess be hozzám jó barát. Ezek a dalok új ritmussal új hangszereléssel szólalnak meg és ezt erősíti Viki sajátos és hiteles – korszakra jellemző- énekstílusa, valamint  a kultúrvokál  koreográfiája. 2017 végétől vadonatúj dalokkal jelenik meg a formáció a koncert-színpadokon.

A házigazda zenekar két tagja, Czinke Csaba és Alföldi Norbert az alábbiakat nyilatkozta lapunknak: „A The Memphis együttes 1955 után 60 évvel alakult a kies Vapsuvár településen, Elvis Presley szülővárosától, Memphistől csupán 8500 km-re. A zenekar minden tagja vapsuvári. Ha már a nagy elődöktől, leginkább Elvis-től eredeztetjük a nevünket, megfelelő tisztelettel és alázattal szükséges a korszak meghatározó dalaihoz nyúlni – Chuck Berry-től, Jerry Lee Lewis-on át Little Richardig-, merthogy ezek születésüktől fogva nem mentek ki a divatból. Azt vettük észre, hogy a rock’n’roll eredetiben szól jól, így képes a hallgatóit, táncolóit és persze az éneklőit, zenélőit is spontán időutazásban részesíteni. Rendszeres fellépői vagyunk a Miskolci Farsangnak, a Rock n’Roll Party rendezvényünk a miskolci Ifiházban havonta kerül megrendezésre, itt 1,5 órát élőben zenélünk, 2,5 órában pedig retro Video Discot prezentálunk a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek slágereiből.

A zenekar célja, hogy a rock’n’roll műfaj legmeghatározóbb dalai és dalainak előadói a lehető legtökéletesebb eredetiségben, hangzásban és megjelenésben szólaljanak meg. Nemrég elkészült a The Memphis első saját dala, ami zeneiségében méltó utódja a rock n’roll nemzetközi és hazai nagyjainak. A dal címe: Shake Europe Shake! Ez a szerzemény, decemberi videoklip-premierje után most élő verzióban is megszólal a Rock’n’Roll Party műsorában.”

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=5yUQ2Wom-ec

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj