TENGERIMALAC VÉDŐK VOLTAK A VENDÉGEINK A RÁDIÓBAN

Hétfőn a Hang a Hangtalanokért műsorunk vendégei voltak a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület aktivistái.

Papp Renáta és Szalai Bálint kérdéseinkre adott válaszaiból kiderült, hogy az egyesület a legnagyobb szakmai tudással rendelkezik a témában, hisz nem volt olyan kérdés, amire azonnal ne tudtak volna választ adni.

Az egyesület már több mint ezer mentésen van túl, ami megdöbbentő volt számunkra, hisz sose gondoltuk volna, hogy ennyi tengerimalac (Cavia porcellus) került bajba hazánkban.

Szalai Bálint elmondta, Európába először spanyol hajósok hozták be a tengerimalacot és gazdag emberek házi kedvencként tartották, innen indult európai útjára.

Sajnos nincs pontos információ róla, hogy Magyarországon hány egyed él, de saccolni is nehéz lenne, hisz szapora állat lévén a számuk folyamatosan változik.

A tengerimalac társas lény, Így tartásuk csak párban lehetséges.

Papp Renáta elmondta,  nem terráriumban, hanem legalább egy 50x100cmm-es ketrecben a megfelelő tartásuk és bár sétáltatni nem kell, mint a kutyákat, de naponta legalább fél órára ki kell engedni őket, hisz nekik is van mozgásigényük.

Vendégeink felhívták rá a figyelmet, hogy sajnos itt is előfordul hogy a szaporítótól vásárolt malacok genetikai betegségek miatt, hamar elpusztulnak.

Ha szeretnénk otthonra egy ilyen kedves állatot, akkor vagy hivatalos tenyésztőtől vásároljunk, de jobb megoldás, ha örökbe fogadjuk őket a tengerimalac védőktől.

Amennyiben örökbe szeretne fogadni, az egyesület elérhetőségét itt találja: https://tengerimalacok.hu/kapcsolat

Vendégeink várják az adó 1%-os felajánlásokat is, hisz óriási költséget jelent számukra az állatok tartása és orvosi ellátása.

Természetesen sok-sok információ elhangzott még a műsorban, amit vasárnap 16 órai kezdettel újra meghallgathatnak www.sztradaradio.hu oldalon.

Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatkínzás ellen csapatából kiemelte, elindul a közös munka a tengerimalac védőkkel is ,így újabb szervezettel kerültek a szurkolók szorosabb együttműködésbe.

 

 

 

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj