ISMÉT ÉLETET MENTETTEK A SZURKOLÓK ! (videó a cikkben)

Tüntetést szervezett a mai napon a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata Makón.

A demonstráció egy makói állatkínzásos ügy kapcsán lett megszervezve, ahogy már korábban megírtuk, egy kutyát élve nyúztak meg és tettek ki. Bár többen a helyiek közül azt állították, hogy kamion gázolta el a kutyát, a Budapesti Állatklinikán megállapították, hogy tisztán kivehető vágás és nyúzás nyomok találhatóak az állat testén. A kutya azóta jobban van és tart a rehabilitációja.

Kapin Richárd, a Szurkolók az állatkínzás ellen csapatának oszlopos tagja, a tüntetés elején elmondta, hogy  a szurkolók össze tartanak, hisz tegnap még az Újpest-Fradi meccsen  hangosan kiabáltak egymásnak- akár nyomdafestéket nem tűrő rigmusokat skandálva, ma pedig már egy buszon utaztak Makóra, hogy kiálljanak az állatok jogai mellet.

De nem csak a két említett csapat szurkolói voltak jelen, hisz a Győr,Békéscsaba,Honvéd,DVTK, Hódmezővásárhely,Szolnok és  Dunaújvárosi szurkolók is képviseltették magukat.

Kapin Richárd kiemelte, semmilyen politikai párthoz nem tartoznak, nem kaptak pénzt és semmilyen támogatást egyikőjüktől sem, és nem is szeretnének egy politikai párt mögé sem beállni.

A szurkolók mellet képviseltette magát a Noé Állatotthon is, Balázs Ernő a Noé Cane corso fajtamentés képviseletében elmondta,hogy a súlyosabb állatkínzásos esetekért börtönbüntetés kiszabása lenne az elfogadható, további esetekben pedig óriási pénzbírsággal kellene súlytani az elkövetőt és az így bejött összeget az állatvédelemre kellene fordítani.

Több helyi szervezet képviselője is jelen volt a rendezvényen, és mint a Segítő Kezek az Állatokért,  messzebbről is érkeztek  az állatok jogaiért harcolók a demonstrációra, de teljes mellszélességgel képviseltette magát a Betyársereg is, akik jelezték a szurkolóknak, továbbra is számíthatnak rájuk, bármilyen segítségre van szükségük.

A nyitóbeszédek után a 300 főből álló csapat egy 4 km-es kört tett a makói Honvéd városrészben, sajnos nem sok itt lakóval találkozhattak, hisz inkább szellemvárosra hasonlított a terület, nem lakóövezetre.

Feltűnő volt továbbá, hogy egyetlen egy kóbor kutya nem volt az utcán, de mielőtt megörültek volna ennek a ténynek a demonstrálók, egy helyi állatvédő elmondta, az előző nap a sintér kitakarította a területet.

Ez a tüntetés sem maradt mentés nélkül,hisz az egyik udvarban egy rossz állapotban lévő kutyára lettek figyelmesek az demonstrálók. Kapin Rihárd ezt jelezte is a rendőröknek, és rendőri kíséret mellet ő és a Remény Lak képviselője az udvarra bemenve hosszas huzavona után el tudták hozni a kutyát, hogy egy jobb gazdi mellett élhesse tovább az életét. A demonstráció résztvevői ezt óriási tapssal jutalmazták.

Kapin Richárd a tüntetés végén elmondta, mindenhol ott szeretnének lenni ahonnan bejelentés érkezik hozzájuk állatkínzásos ügyekben.

Sajnos nem csak az idő, de az anyagiak is nehézséget okoznak sok esetben, hisz a mentések alkalmával sokszor több száz kilométert utaznak és a mentett kutyák orvosi kezelésére is rengeteget költenek.

Köszönetet mondott minden magánszemélynek,cégnek és szervezetnek, akik segítik munkájukat.

A Szurkolók az állatkínzás ellen csapatával Budapesten legközelebb a Védőháló kiállításon találkozhatnak (2018.04.19-22 Vasúttörténeti park) és aki kilátogat,  nem csak egy színvonalas rendezvényt nézhet meg, de a szervezők jóvoltából támogatja is a Szurkolókat, hisz minden eladott jegy egy részét a szervezetük kapja.


 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj