Az új Hyundai i20: okosabb, biztonságosabb, és megújult a formavilága

  • Új stílus, fejlett kapcsolódási- és biztonsági funkciók a Hyundai sokoldalú kisautójában.
  • Az i20 modellcsaládban mindhárom karosszéria típus (az ötajtós, a háromajtós Coupe, és az Active) – olyan műszaki finomításokon esett át, amelyekkel az i20 továbbra is kategóriájának legjobbjai közé tartozik.
  • A megújult formavilág része az ötajtós és az Active i20-ban a kifinomult orr rész a kaszkádos hűtőráccsal, a modernizált hátsó rész, a kéttónusú tető és az új színek, a még egyedibb kinézet érdekében.
  • Az i20 motorkínálata három különféle benzines erőforrással megfelel a mai piaci igényeknek.
  • A még kényelmesebb és hatékonyabb vezetés érdekében a Hyundai bemutatja a 7DCT váltót, a Start/Stop rendszert pedig az alapfelszereltség részeként kínálja.
  • Az új i20 modell a legújabb biztonsági berendezéseket kínálja, köztük a Hyundai SmartSense aktív biztonsági funkcióit, mint az elülső ütközésre figyelmeztető rendszert, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, a vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszert és a távolsági fényszóró asszisztenst.
  • Modern, fejlett kapcsolódási funkciók széles választéka, mely magában foglalja a 7 hüvelykes Audio és navigációs rendszert, Apple Car Play és Android Auto támogatással.

  1. április 25. – A Hyundai sikerei folytatódnak a B-szegmensben a megújult i20 modellcsalád bemutatásával. A vásárlók elvárásainak teljesítése érdekében az ötajtós és az Active i20 most már modernebb formavilágú, és a Hyundai SmartSense kínálta legújabb biztonsági funkciókat tartalmazza. A Hyundai teljes i20 modellcsaládjához elérhető a hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó (7DCT) a vezetési kényelem optimalizálása érdekében, valamint az Start/stop (ISG) rendszer, amely csökkenti a CO2 kibocsátást. A három különféle benzines erőforrás kínálattal az új i20 kielégíti napjaink piaci igényeit.

„Az i20 a négy DNS modellünk egyike, és Európában már egy évtizede folyamatosan a legjobban fogyó gépjárműveink közé tartozik. Az i-modellcsalád márkánk sikerének erős alapja Európában – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe Marketingért és Termékekért felelős alelnöke. – „Az új i20 modell formájának, biztonságosságának, kapcsolódási lehetőségeinek és erőforrás kínálatának modernizálásával továbbra is megfelelünk vásárlóink elvárásainak, hogy biztosítsuk ennek a modellcsaládnak a további sikereit.”

Stílus: frissebb és modernebb külső megjelenés

Az i20 stílusa több módon is felfrissült. Az új i20 elegáns vonalai kihangsúlyozzák a jármű kifinomult külsejét. Az ötajtós i20 elején most már kaszkádos hűtőrács található, amely az összes Hyundai modell egyedi ismertetőjele. A modern és újszerű kinézet mellett az új i20 tágas és kényelmes belső térrel is dicsekedhet.

Külső formaterv

Annak érdekében, hogy az új i20 még tetszetősebb és karakteresebb legyen, az ötajtós modell újratervezett első lökhárítót és kaszkádos hűtőrácsot kapott. Az ötajtós és az Active i20 hátulján is újratervezett lökhárító és lámpák kaptak helyet, amelyek még dinamikusabb kinézetet kölcsönöznek a járműnek. A csomagtérajtó átalakításra került és most már magában foglalja a rendszámtáblát. Az ötajtós i20 modell merészebb kinézetét az új 15” és 16”-os könnyűfém keréktárcsák is erősítik.

Az ötajtós i20 panoráma napfénytetővel is elérhető. Mindkét változat (az ötajtós és az Active) elérhető Phantom Black kéttónusú tetővel is, így a vásárlók még kiválóbb lehetőségekhez jutnak gépjárműveik egyedivé tételéhez. Az ügyfelek tíz különböző külső szín közül választhatnak: a Tomato Red, Champion Blue és Clean Slate új szín az i20 modellcsaládnál, a korábbi Passion Red, Aqua Sparkling, Cashmere Brown, Sleek Silver, Stardust, Polar White és Phantom Black színek mellett.

Belső formaterv

A vásárlók sokféle belső szín közül is választhatnak, amelyek tovább hangsúlyozzák az új i20 fiatalos kinézetét. Az új kék belsőhöz kék színű betétek tartoznak, amelyek végigfutnak a műszerfal teljes szélességében és a belső kilincsek körül is. Az új Red Point és Blue Point belső minták piros és kék kiemeléseinek köszönhetően a vásárlók még jellegzetesebb belső kinézetet alakíthatnak ki maguknak. Alternatív megoldásként az i20 továbbra is elérhető a kifinomult Black vagy Greyish Blue színekkel.

Az új i20 vezetői szintén élvezhetik a rendkívül tágas belső tér, valamint a megalkuvások nélküli, 326 (VDA) literes csomagtér előnyeit.

Modern és kapcsolódó

A megújult Hyundai i20 modellcsalád több új és fejlett kapcsolódási lehetőséget kínál, amelyekkel könnyedén csatlakoztatható a vezető okostelefonja, ami még nagyobb kényelmet biztosít az utazás során. Az i20 modellcsalád minden tagjánál négy különböző hangrendszer közül választhatnak a vásárlók. A 3,8”-os képernyőjű hangrendszeren kívül az Hyundai mostantól egy új, 5”-os monokróm képernyőt is kínál. Az új, 7”-os audio képernyő könnyű kapcsolódási lehetőségeket biztosít: a vásárlók könnyen kivetíthetik okostelefonjaikat a kijelzőre az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazással. Ennek eredményeképpen az utasok a saját okostelefonjuk navigációs rendszerét is használhatják anélkül, hogy az autó beépített navigációjára szükség lenne. Ezen kívül az i20 egy opcionális, 7”-os infotainment rendszerrel is elérhető, amely integrálja a navigációs- média és kapcsolódási funkciókat, és amely támogatja az Apple CarPlay, Android Auto alkalmazást valamint a Live Services szolgáltatást is.

Az új i20 USB töltővel is elérhető, így az utasok mobil készülékeiket is tölthetik.

Egyszerű kezelhetőség, könnyű vezetés

Az új i20 háromféle benzines erőforrással érhető el. A Kappa 1,0 literes T-GDI motor a teljes i20 családhoz kapható, kétféle teljesítményszinttel: a 74 kW/100 LE teljesítményű erőforrás ötfokozatú kézi sebességváltóval érhető el, míg a 88 kW/120 LE erőforrás hatsebességes kézi sebességváltóval kerül forgalomba. Alternatív megoldásként a Hyundai i20 modellcsaládnál elsőként mindkét meghajtás hétsebességes duplakuplungos sebességváltóval is párosítható. Az ötajtós i20-hoz és a háromajtós Coupe változathoz a Kappa 1,2 literes erőforrás kétféle teljesítményszinttel rendelhető. Mindkettő ötsebességes kézi sebességváltóval szerelt: 55 kW/75 LE vagy 62 kW/84 LE. Az i20 Active a Kappa 1,4 literes, 74 kW/100 LE-s erőforrással érhető el. A motor hatsebességes kézi sebességváltóval szerelt.

Az Start/Stop rendszer (ISG) az i20 mindhárom változatánál az alapfelszereltség része, ami hozzájárul az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztáshoz, az alacsonyabb CO2 kibocsátáshoz és a nagyobb hatásfokhoz. Az ISG használatával elért üzemanyag-megtakarítás különösen szembeötlő városi forgalomban, mivel az ISG automatikusan leállítja a motort, amikor a gépkocsi megáll.

A Hyundai az i20 család hatékony benzinmotorjaira összpontosítva válaszol a piaci igényekre. Az 1.0 T-GDI már beépített pollenszűrővel készül, hogy fokozza a környezetvédelmi teljesítményt. Az i20 minden erőforrása teljes mértékben megfelel az Euro 6d temp előírásoknak.

Biztonságos és megbízható: bemutatjuk az i20 Hyundai SmartSense rendszerét

A legszigorúbb európai szabványok betartása érdekében az új i20 már a legmodernebb Hyundai SmartSense aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszert is magában foglalja. Ennek része a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS), az aktív sávtartó asszisztens (LKA), az elülső ütközésre figyelmeztető rendszer (FCA) városban és országúton, a vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (DAW) és a távolsági fényszóró asszisztens (HBA).

Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS)

Az i20 felszerelhető sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (LDWS). Az LDWS egyértelmű vizuális és akusztikus jelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha az autó kezdi elhagyni a forgalmi sávot. Ez segíthet megelőzni az esetleges ütközéseket más gépjárművekkel.

Aktív sávtartó asszisztens (LKA)

Az aktív sávtartó asszisztens (LKA) a jármű helyzetének érzékelése segítségével riasztja a vezetőt, ha 60 km/h sebesség felett nem biztonságos mozdulatokat végez. Előbb fénnyel és hanggal figyelmezteti a sofőrt, majd korrigáló kormánymozdulatot tesz, hogy a járművet visszairányítsa a biztonságos helyzetbe.

Elülső ütközésre figyelmeztető rendszer (FCA) városban és országúton

Az (FCA) elülső ütközésre figyelmeztető rendszer (városi és országúti) az i20 opcionális kiegészítője. Ez egy fejlett aktív biztonsági funkció, amely figyelmezteti a vezetőt a vészhelyzetekre, és szükség esetén automatikusan fékez is. Az FCA az előre felszerelt kamerát használja és három fázisban működik. Először fény- és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, aztán az ütközés veszélyének fokától függően vezérli a fékeket, majd a legnagyobb fékerőt fejti ki, hogy elkerülje az ütközést, illetve minél kisebb legyen a kár, ha már az ütközés elkerülhetetlen

Vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (DAW)

Az i20 tartalmazza a vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszert (DAW), egy olyan vezető-védelmi berendezést, amely figyeli a vezetési szokásokat, hogy észlelje a figyelmetlen vagy kimerült sofőrt, és ezzel megelőzzön esetleges baleseteket. A rendszer elemzi a jármű különféle adatait, mint például a kormányszög, kormányzási nyomaték, a jármű sávon belül elfoglalt helye, és a vezetési idő. Ezen kívül a vezető beállíthatja a rendszer érzékenységét. Ha a rendszer a vezető figyelmének elterelődését észleli, akkor egy hangjelzéssel hívja fel erre a figyelmet és a műszerfalon egy üzenet jelenik meg, hogy figyelmeztesse a vezetőt.

Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

Automatikus módra kapcsolva, a távolsági fényszóró asszisztens (HBA) érzékeli mind a szembejövő, mind pedig az ugyanabban a sávban az autó előtt haladó járműveket éjszaka, és ennek megfelelően lekapcsolja a távolsági fényszórót, ezzel csökkentve a többi vezetőt érő vakító hatást. Amikor nem érzékel más járművet a közelben, a rendszer automatikus újra aktiválja a távolsági fényszórót, ezzel maximálisra növelve a vezető látótávolságát.

Az i20 minőségének és megbízhatóságának további bizonyítéka, hogy mindhárom változat egyedülálló, 5 éves, kilóméterkorlátozás nélküli garanciával érhető el.

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj