A KÉZDIVÁSÁRHELYI VIRÁGKIÁLLÍTÁSON A „MANÓCSKA” NAPKÖZIOTTHON ÓVODÁSAI IS FELLÉPTEK

Ismét megrendezésre került Kézdivásárhelyen a Dísznövény  kiállítás és vásár.

A város a ballagások (kicsengetés) miatt amúgy is egy felbolydult méhkashoz hasonlított, ebbe illeszkedve kiváló elfoglaltságot jelentett a helyieknek és a városba érkezőknek a virág kiállítás.

A kiállításon nem csak erdélyi, hanem magyarországi termesztők is megmutathatták  virágcsodáikat és virág különlegességeiket, amit a látogatók természetesen meg is vásárolhattak.

A virágtermesztőkön kívül számos kézműves is képviseltette magát, ahol a tradicionális erdélyi termékek vásárlása  mellett kézműves ételekkel tölthette meg a látogató a hasát.

A kiállításon, a szombati napon óriási sikert aratott a „Manócska” Napköziotthon előadása, melyben a legkisebbek egy fergeteges táncot mutattak be Mike Rozi és Bíró Réka óvónők betanításával.

A vásár szombati zárása után a város csak későn tért nyugalomra, hisz a ballagási partik késő éjszakáig zajlottak Kézdivásárhely összes éttermében ,szórakozóhelyén, és másnap a köményes és szilvapálinkától meggyötört gyomornak kiváló felüdülést jelentett a „18-as” bórvíz kútból vett éltető nedű, mely nem csak másnaposságra, de számos más bajra is kiváló gyógyír.

Aki lemaradt, de érdekelné az esemény, természetesen jövőre is megrendezik a kiállítást, melyet egy erdélyi túra keretében érdemes a többi helyi látványossággal együtt megtekinteni..

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj