Hernádi Judit és Szulák Andrea sikerdarabja a siófoki SzínParton

A tavalyi együttműködés sikere után idén ismét saját sorozattal érkezik a budapesti Játékszín a siófoki SzínPartra. Júliusban és augusztusban összesen hat szombat estén át láthatja a siófoki közönség a Játékszín legnépszerűbb darabjait, például a Menopauzát és a Legénybúcsút olyan sztárokkal, mint Hernádi Judit, Bánsági Ildikó, Gálvölgyi János, Szulák Andrea, Kovács Patrícia, Dobó Kata, Nagy Sándor, Csonka András és Szente Vajk.

Bank Tamás, a Játékszín ügyvezető igazgatója szerint a 2018-as szezon alapján megállapítható, hogy Siófokon nyáron is nagy igény van a kulturális élményekre a helyiek és a turisták részéről is.

Az idei első játékszínes darabot július 6-án láthatja majd a közönség, de már több száz jegyet eladtak az előadásokra. Bank Tamás elmondta, hogy tavaly még nem ez volt a jellemző, inkább szezon közben, folyamatosan keltek el jegyek. A Játékszín vezetője szerint ebből is az látszik, hogy kellett egy kis idő, mire a köztudatba átment, hogy Siófokon újra van nyáron színház, és hétvégente számíthatnak a nézők a színvonalas előadásokra.

Bank Tamás úgy gondolja, hogy az idei évadban még népszerűbbek lesznek a játékszínes darabok. A repertoár kapcsán elmondta, hogy mivel nyári, szabadtéri előadásokról van szó, kifejezetten könnyed, szórakoztató darabokat válogattak össze idén is. Tavaly a legnépszerűbbek a vígjátékok és a zenés előadások voltak, így a 2019-es nyári szezonra is ilyenekkel készültek.

A siófoki közönség elsőként, július 6-án a Budapesten nagy sikerrel játszott Legyen a feleségem! című vígjátékot láthatja Kovács Patrícia, Nagy Sándor és Gálvölgyi János főszereplésével. Július 13-án a spanyol Alfonso Paso krimikomédiája, a Hazudj inkább, kedvesem! lesz színen Tóth Enikővel, Kerekes Józseffel, Csonka Andrással és Vadász Gáborral. Ezt követi július 20-án a Menopauza című musical, amely jelenleg az egyik legnépszerűbb, folyamatosan teltházzal játszott budapesti színházi előadás négy fantasztikus színésznővel, Hernádi Judittal, Náray Erikával, Szulák Andreával és Tóth Enikővel. Bank Tamás elmondta, hogy már a siófoki előadásra is rengeteg jegyet eladtak, így arra számíthatnak, hogy a SzínPart hatalmas, 1500 fős nézőterét is sikerül megtölteni július 20-án.

Ezután, július 27-én szintén egy izgalmas előadás következik: a Játékszín legújabb darabja, Szente Vajk Legénybúcsú című komédiája. Szente Vajk nemcsak írta és rendezte a darabot, hanem főszerepet is játszik benne Nagy Sándor, Bálizs Anett, Szerednyey Béla, Kovács Gyopár és Lévay Viktória mellett. A Legénybúcsút eddig csak Budapesten lehetett látni, és ez Bank Tamás szerint a közeljövőben így is marad, így a siófoki előadás igazi különlegességnek számít egyetlen vidéki helyszínként.

Augusztus 3-án érkezik SzínPartra a Kölcsönlakás, amely olyan népszerű, hogy mozifilm is készült belőle Dobó Kata rendezésében. A darabot Lengyel Tamás, Lévay Viktória, Debreczeny Csaba és Dobó Kata előadásában láthatja a siófoki közönség a SzínParton. A Játékszín siófoki sorozatát egy olyan vígjáték zárja, amely szintén ismerős lehet a moziból: a világ legrosszabb operaénekesnőjének tartott, de mellette elragadó Florence Foster Jenkins történetét feldolgozó Mennyei hang!. Jenkinst (akit a Florence – A tökéletlen hang című filmváltozatban Meryl Streep játszott) Bánsági Ildikó alakítja, mellette Gálvölgyi János is fontos szerepet kap a darabban.

Ha nyári kulturális élményekről van szó, akkor is igaz, hogy Siófokon kezdődik a Balaton!

További információ: www.hellosiofok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj