Kecskés Bence az olasz alakulat legjobb motorosának bizonyult Mugellóban

Az Olasz Gyorsasági Bajnokság, vagyis az Elf CIV a 2021-es szezonban már második alkalommal látogatott el Mugellóba, ahol a PreMoto 3-as kategóriában a New Times Racing versenyzője, Kecskés Bence is rajthoz állt.

Az ifjú titán számára ez a helyszín mindig is jelentőségteljes volt, a szó kevésbé jó értelmezésében, ugyanis mindig valami külső tényező az eredményes szereplésének útjában állt. Sajnos ezúttal sem volt ez másképp…

A csütörtöki szabadedzések alkalmával az NTR versenyzője jól teljesített és ezt sikerült átvinnie a pénteki időmérőre is, ahol végül a 12. időt motorozta. Ráadásul megdöntötte saját, korábbi pályacsúcsát is.

Szombat reggel esőzésre ébredt a paddock. A délelőtti Q2-őn emiatt többen nem vettek részt. Bence a bátrabbak táborát erősítette, azonban az egyik kanyarban felgyülemlett csapadékon elcsúszott… Neki és a motorjának sem lett baja szerencsére, így a délutáni versenyen elfoglalhatta a 11. rajtkockát. Igen, egy helyet előrébb lépet, miután a mezőny egy részét megbüntették, amiért nem vettek részt a délelőtti időmérőn.

Az események hatására az a helyzet állt elő, hogy Bence mögé kerültek, olyan gyorsabb versenyzők, akik általában az élen motoroznak. Tehát, borítékolható volt, hogy parázs csatározások lesznek a hétvége első PreMoto3-as futamán. Így is lett, végül Bence tudta tartani a tempót az élbollyal és csapattársát megelőzve a 13. helyen intette le a kockászászló.

A vasárnap reggeli warm up-on mutatott teljesítmény bizakodásra adott okot… Bence a 12. rajtkockából vághatott neki a hétvége második futamának, amely számára jól is kezdődött. Szépen jött fel, aztán a 10. helyért folytatott csatában, a védekező motoros rontott. Emiatt honfitársunk a sóderágyban kötött ki, szerencsére megúszta esés nélkül, majd visszaállt a versenybe, igaz a 20 hely környékére került. Innen, egészen a 15. pozícióig tornázta fel magát a kockászászlóig.

A New Times Racing vezetése pozitívan értékeli Bence hétvégi teljesítményét, hiszen derakasan helyt állt, nem esett el, mikor a sóderágyba került. Végül értékes pontokat is szerzett, ráadásul az összetett értékelésben is javított.

Az Olasz Gyorsasági Bajnokság idei, utolsó fordulójára október második hétvégéjén kerül sor Vallelungában.

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj