A FRANCIA KATONAI NADRÁG NEM JÓ ÓMEN AFRIKÁBA.

A trabant-expediciò Afrikàbòl jelenti: Tegnap este a tùrànk harmadik estèjèn, hajòra szàlltunk Ròmàtòl èszakra, Civitavecchiàban.

A làgynàl kicsivel durvàbban billegàlis szerkezetben màr sokan hazatelefonàltak a nagy feher kagylòban. A szemèlyzet meg “sürgőssègi” esetre körberakta az ètterem korlàtjait szèp nagy fehèr zacskòkkal.

Ma dèlutàn kikötöttünk, elèg tempòsan tùljutottunk a hatàr-vàm-scanner procedùràn de valamilyen okbòl rànk kötöttek a civil nyomingerek.

Elöször a Gyuri baràtomat pròbàltàk meginterjùvolni, de Ő szerencsèsen nulla nyelvtudàst imitàlt. Erre kerültem elő èn aki hajdanàban jòtanàcskènt azt irtam, hogy lehetőleg hagyjuk otthol a katonai ruhàzatot ès ne hagyjunk okot a kötözködèsre a hatàrellenőrzès okàn. Na, ezt most megerősitem. A navigàtorommal mindketten francia katonai nadràgban fekete bakancsban vagyunk.

Ezèrt szùrtak ki bennünket. A papirjainkat visszaszedtèk, az autòt ùjfent àtvizsgàltàk, sőt àtkàlvàriàztattak bennünket a nagyfőnök elè is.

Az trabit eközben fèlreàllitottàk ès keresztkèrdèsek özöne, valamint 40perc helybetopi utàn kaptunk zöld utat.

Sebaj, az utànunk jövőknek ez màr biztos tapasztalat: Tunèzia szìnèrzèkeny. Terepszìnre. Most màr kènyelmesen rövidnadràgra vàltottunk Tuniszban èrik a datolya ès mindenki mosolyog ès villog a Trabant tipusù erőgèpünkre.

Ma èjjel Naboul-ban kempingezünk, holnap terv El Jem arènàja, a Gladiàtor cimű film forgatàsi helyszine.

 

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj