KOVÁCS ÁRPÁD David Arts Alkotói Nívódíjas festőművész

Személye nyugodtságot áraszt, mint ahogyan a 2018. október 7-én nyílt tárlatán felsorakoztatott varázslatos festményeinek látványa is. Ha egyszóval kellene jellemezni Árpád művészetét, így hangzana: boldogság, béke és szeretet.

Életünk sokszor olyan, mint a tenger felszíne: viharos, nyugtalan. Ám, amikor mélyebbre merülünk, ott van csak igazán végtelen csend és béke.

Árpád olyan művész, aki képes fényt gyújtani az emberek szívében. 2016 májusától tagja a David Arts Képzőművészeti Szekciójának, bizonyította tagsági hűségét. Hiszem, hogy az ember képességeinek nincsenek határai, mert a határtalan-isteni bennünk van. Alkotásainak mesés kisugárzása, egyfajta szelíd erő, nem ész által inspirált alkotásokról van szó, hanem esetében Isten vezérelte kézről beszélhetünk. Képei lélekpillanatok, olyan realisztikus ábrázolások, mely sajátságosan inkább nevezhető „kovácsárpádos” stílusnak. Az alkotó témaválasztása belülről fakad, műveivel inspirálni képes.

1990-ben szülőhelyéről, Marosvásárhelyről települt át családjával Magyarországra. Egy-egy tárlatai alkalmával soha nem felejt el erdélyi témájú képeket festeni, fontos számára, ahol felnőtt, ahonnan elindult. Rajzolással, festéssel kisiskolás kora óta foglalkozik. Pályája Marosvásárhely városának kultúrpalotájában működő tehetségfejlesztő körrel indult, ahol kezdetben, Olariu György és Barabás Éva voltak a mesterei. Az Iasi Műegyetem textilipari szakán 1976-ban szerez diplomát. Sokat volt külföldi szolgálatban, így ez idő alatt a művészet szeretete nem a gyakorlásban, hanem csendes szemlélésében volt jelen. Felesége első számú támogatója, ugyanakkor szigorú kritikusa is. Figyelmet érdemelnek az erdélyi témájú festményei, a mesterien megalkotott virágkompozíciói, melyeknek a művész saját maga a mecénásuk.

KOVÁCS ÁRPÁD festőművész kiállítása az UNIO GALLERY Kamaratermében 2018. november 29-ig látogatható. 1077 Budapest, VII. kerület, Dob utca 73. Mindennap 10-18 óráig. (Bejárat a Hársfa utca felől!) A tárlatmegnyitót követően, látogatás előtt kérjük, egyeztessenek telefonon a galéria recepciójával! A recepció száma: (06-1) 479-0400

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj