Közel 15 ezren látogattak el a Budapest Auto Show-ra a hétvégén

Óriási érdeklődés övezte a második alkalommal megrendezett Budapest Auto Show-t, október 26-28. között közel 15 ezren látogattak el a Millenárisra, ahol kilenc márka csaknem ötven autóját tekinthették meg vagy próbálhatták ki az érdeklődők. A szervezők a hétvége során megközelítőleg 850 tesztvezetést regisztráltak.

Második alkalommal rendezték meg október 26-28. között Budapest belvárosában a Budapest Auto Show-t, a kiállítói térben ezúttal a szabadidő-autók domináltak, ami hűen tükrözi az újautó piac tendenciáit is, hiszen 2018 első félévében az összértékesítés 32,6 százalékát tették ki. Az összes kiállító, így az AUDI, a Citroën, a CUPRA, a Honda, a Peugeot, a Renault, a ŠKODA, a Suzuki és a Volkswagen is elhozta legújabb vagy éppen legnépszerűbb SUV-ját, de emellett a márkák további újdonságokkal is készültek, a Sport Car Centrum pedig autós ínyencségekkel fűszerezte az eseményt. Az érdeklődés óriási volt a rendezvény iránt, péntektől vasárnapig összesen 14.732-en látogattak el a belvárosi helyszínre.
A hétvége három napja során több olyan modell is megtekinthető volt, amely a Millenárison mutatkozott be széles körben hazánkban, a legnagyobb újdonságot az Audi Q8, a Peugeot 508, a Honda CR-V, a Peugeot Rifter és közeli rokona, a Citroën Berlingo jelentette. Továbbá itt mutatkozott be a SEAT új márkája, a CUPRA is amely a 300 lóerős, különleges optikai megjelenésű Atecát állította ki.
A hagyományos kiállításokkal szemben a Budapest Auto Show idején a látogatók nemcsak megtekinthették a B csarnokban elhelyezett modelleket, hanem ki is próbálhatták jelentős részüket. A szervezők a hétvége során a tavalyihoz hasonlóan összesen közel 850 tesztvezetést regisztráltak.
A show részeként a rendezők kicsiknek és nagyoknak szóló látogatói programokkal is készültek. A kiállítás színpadán például egész hétvégén izgalmas beszélgetéseket hallhattak az érdeklődők, a pódiumra lépett például dr. Kiss Gergely (háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó), Kammerer Zoltán (háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó), Gyurta Dániel (háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó), Berki Krisztián (olimpiaibajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász), Talmácsi Gábor (Moto GP 125 világbajnok), ifj. Tóth János (hétszeres abszolút magyar ralibajnok), Keszthelyi Vivien (háromszoros túraautó bajnok autóversenyző), Németh Kristóf színművész, Iszak Eszter divattervező vagy a televíziós műsorvezető Gianni is. Emellett szó esett vezetéstechnikáról, használt autó vásárlásról, elektromos autózásról és téli abroncsokkal kapcsolatos tudnivalókról is. A legszerencsésebb látogatók a Budapest Auto Show mindhárom napján egy-egy teljes szett Michelin-gumiabronccsal távozhattak.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy az első rendezvényhez képest növelni tudtuk a kiállítók számát, és közel ötven százalékkal többen látogattak el a Budapest Auto Show-ra. Ez a tendencia egyértelműen mutatja számunkra, hogy az importőrök, az autózás iránt érdeklődők és a potenciális vásárlók is felismerték az esemény hiánypótló szerepét – mondta el Miklósi Zoltán, a Budapest Auto Show főszervezője. – Jövő ősszel várhatóan ismét a Millenárison szervezzük meg a harmadik autókiállítást.”

Fotók: Jakab Péter

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj