STÍLUS-DIVAT-SZERELEM

„Ne kövesd a trendeket és ne engedd, hogy a divat uraljon téged. Döntsd el, hogy ki akarsz lenni és mit akarsz kifejezni és öltözködj az életmódodnak megfelelően.” – Gianni Versace

Stílus:
„A stílus sokféleképpen értelmezhető nemzetkö­zi műveltségszó, amely évezredek óta használatos. Jelentése az idők folyamán bővült. A szólás és a szerkesztés módjára utalt még Cicerónál, de már az angolban a „style” divat, mód, fajta, jelleg jelentésben vagy az olaszban a „stile” technika (mint cselekvé­si mód) értelemben is használatos. A szó története a görögökhöz nyúlik vissza, ott esz­közt, hegyes tárgyat, oszlopot jelölt (sztülosz), a rómaiak viszont a viasztáblára véső íróvesszőt nevezték „stylus”-nak, majd az írás módját és a gondos megformálást is ve­le jelölték. Eredetileg a jogi megnyilatkozások, szónoklatok szerkesztésére vonatko­zott, ma mindennemű szóbeli vagy írásbeli közlemény nyelvi kifejezésmódját értjük rajta.
Előfordul a szó tágabb értelemben is, amikor művészi formanyelvről (pl. építészet, zene, tánc stb.) beszélünk. Lehet átfogó jelentésű, mint a korstílus, vagy szűkebb, ami­kor egyéni kifejezésmódról nyilatkozunk. Lehet stílusa viselkedésmódnak (Igazán ere­deti vagy, elragadó a stílusod!), minősíthetünk vele egy berendezett lakást (Stílusosan rendezted be… ), valamilyen rendezvényt (Ünnepélyes… ), de gyakran a tevékenység minőségére utal (Kitűnő előadó… ).” – S.I.

Divat:
A wikipédia szerint a divat egy adott kultúra vagy kor irányzata, amely leggyakrabban az öltözködést, protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait befolyásolja.

És, hogy jön ide a szerelem? A műsorban mindenre fény derül.
Szakértőinktől megtudhatjuk, mikor mire figyeljünk ruhavásárlásnál. Szabályokról, illemről, apró trükkökről és még sok érdekes dolgokról fogunk beszélgetni a műsorban.

Humorral, sok nevetéssel, elgondolkodtató történetekkel várunk benneteket, melyben beszélgető partnereim:
-Walas Eleonora- marketing és stílus menedzser, üzletasszony, a Charisma Centrum alapítója , tulajdonosa
-Dr. Linninger Mercedes- orvos-jogász, stíluskommunikátor, szín-és stílustanácsadó
-Dr. Nagy Kata-jogász, mediátor, coach, meseterapeuta
-Kovács Anita- stylist, szín-és stílustanácsadó

Kérdésed, hozzászólásod megírhatod a Charisma Centrum facebook oldalán üzenetben 2019.10.16-ig és élő adásban válaszolunk, illetve kibontjuk a kérdésed, hozzászólásod.

https://www.facebook.com/charismacentrum

Programjaink, tréningjeink, workshopjaink közül itt tudtok választani:
www.charismacentrum.hu

A rádióadást 2019.10.16. 18.00-20.00 között hallgathatjátok a Sztráda rádión.

Froner Tünde
műsorszerkesztő

 

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj