Negyvenkettő: Tovább tart

Negyvenkettő zenekar énekes, gitáros dalszerzőjét, Nagy Balázs Krisztiánt több formációból ismerheti a közönség, azonban az „ős” alapzenekara a Negyvenkettő, amelynek dalai eddig csak koncerteken voltak hallhatóak, de ennek most vége!

Nagy Balázs Krisztián

Nagy Balázs Krisztián 1998-ban lépett először színpadra első saját zenekarával és szerzeményeivel. Aztán – ahogy az lenni szokott – az évek során a tagok és a dalok változtak, ő közben megfordult gitárosként különböző stílusú zenekarokban (Trafik – alter, Cabaret Medrano – world music, Indigó Utca – pop) vagy dolgozott zeneipari háttérmunkásként. Legutóbb a Malacka és a Tahó jubileumi albumán énekelt együtt egy dalt Lócival. Most visszatért saját projektjével, a Negyvenkettővel, hogy kiadja az évek során összegyűlt legjobb dalait. Ennek első darabja, a Semmi, a Petőfi Rádióban debütált 2017 nyarán, most pedig kijött a Tovább tart című dal, amelyhez már klip is készül.

Járat a Holdra (EP)

A dalok – noha egyesével jelennek meg – összességében a hamarosan megjelenő Járat a Holdra EP darabjait képezik. A Semmi és a Tovább tart után rövidesen a Színház és a Szórakoztatóipari gyár című számok következnek majd.

Honnan a név?

„A zenekar egyik ősfelállásával koncerteztünk a PUF előtt, és kiderült, hogy az akkori nevünket bitorolja egy másik zenekar, azért gyorsan ki kellett találni valamit, hogy már azt mondjuk be kezdéskor. Egyik ott lévő barátom javasolta a Negyvenkettő nevet, amit akkor még nem is értettem, mivel nem olvastam Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknakcímű könyvét, de a rövid összefoglaló alapján már akkor tetszett. Azóta persze már nagy rajongója vagyok.” – mondta Nagy Balázs Krisztián a névadásról.

Tovább tart
A dalban közreműködő zenészek:

Nagy Balázs Krisztián: ének, gitárok
Pogány János „Pogi”: basszusgitár
Ágoston Gábor: dob
Rontó Lili: szaxofon
György Andrea: vokál
Keverés: Pogány János „Pogi”, Granny’s Records

(Fotó: Bende Csaba)

Légy te az első hozzászóló

Válaszolj